Congcong Bi, Sylvia Cempini en Noam Staal begeleid door de pianisten Yaroslav Kolpakoff en Chen Wang treden op bij Podium Acanthus in Doesburg. Het concert vindt plaats op zondag 1 februari. De concerten beginnen om 13.30 en om 15.00 uur. Elk concert duurt ongeveer een half uur.

 

Zondagmiddag 1 februari staat in het teken van de cello bij Podium Acanthus in Doesburg. Drie cellisten treden op begeleid door hun pianist of optredend als solist of als duo. Allereerst klinkt de Prelude uit de zesde cellosuite van Bach. Daarna volgt een Adagio met variaties van Respighi. Deze componist schreef traditioneel in een modern jasje. Daardoor is zijn werk zeer toegankelijk voor de luisteraar.

 

De componist Popper was een echte cellovirtuoos. In zijn Spinning Song kan een cellist zich helemaal uitleven en laten zien wat hij/zij kan op het instrument. Na deze spetterende klanken komt er weer rust met het romantische eerste deel uit de cello-sonate van Grieg. En het concert wordt op eveneens romantische wijze afgesloten met de Nocturne voor twee celli van Mendelssohn.

 

De cellisten:

Congcong Bi begon als klein meisje met cellospelen. Zij studeerde in XingHai (China) aan het conservatorium bij  Shen Yijun. Zij vervolde haar cellostudie in Zwolle aan het ArtEZ conservatorium bij Karlien Bartels en Jeroen Reuling.

 

De Italiaanse celliste Sylvia Cempini komt uit een familie met veel beroepsmusici. Haar eerste lessen kreeg zij in München. Sylvia is nu cellostudent aan het ArtEZ Conservatorium bij René Berman. Zij heeft inmiddels veel ervaring opgedaan in o.a. het Nijmegen Symphonie Orkest, het Wagenings Symphonie Orkest en in het Europees Internationaal Jeugdorkest.  Sinds 2014 maakt Sylvia deel uit van het Shalom-Ensemble en het Camille Claudel trio, samen met Roberta Ropa en Susanne Gargerle.

 

Noam Staal kreeg op 6 jarige leeftijd zijn eerste cello lessen van Jaap Franken. Op zijn 21ste combineerde hij zijn laatste bachelor jaar geschiedenis met het eerste jaar conservatorium bij Jeroen den Herder in Amsterdam.  Momenteel studeert hij bij Karlien Bartels en Jeroen Reuling in Zwolle. Noam bespeelt een laat 19e-eeuwse cello uit het Franse Mirecourt.

 

Programma zondag 1 februari 2015.

De cellisten Congcong Bi, Sylvia Cempini, Noam Staal begeleid door de pianisten  Yaroslav Kolpakoff en Chen Wang

 

* Johann S. Bach                – Prelude uit de zesde Cellosuite  (Noam Staal, cello solo)

* Ottorino Respighi            – Adagio con variazioni (Congcong Bi, cello met Chen Wang, piano)

* David Popper                     – Spinning song (idem)

* Edward Grieg                     – Sonate voor cello en piano, 1e deel

(Sylvia Cempini, cello en Yaroslav Kolpakoff, piano)

* Felix Mendelssohn B.         – Nocturne voor cello duo (Congcong Bi en Noam Staal)

 

 

 

Tijdens de concerten geen inloop. Inlichtingen bij: Podium Acanthus, Koepoortstraat 20, 6981 AS Doesburg. Telefoon  0313-484176. E-mail: podium@acanthus.demon.nl