Burgemeester Kees Luesink heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Doesburg drie Doesburgers in het zonnetje gezet. Eva Peet, Manon Kloosterman en Anneke de Bundel kregen extra aandacht omdat ze het afgelopen jaar in het nieuws waren geweest.

 

De 16-jarige Eva Peet won als harpiste het afgelopen jaar de aanmoedigingsprijs van het Prinses Christinaconcours in Enschede. De scholier van het gymnasium van het Stedelijk in Zutphen overweegt om naar het conservatorium te gaan en daarnaast nog een studie te volgen. Peet speelde harp in de hal van het stadhuis bij binnenkomst van de bezoekers van de nieuwjaarsreceptie.

 

De tweede Doesburger die in het zonnetje werd gezet was Manon Kloosterman. De 22-jarige student Geneeskunde neemt binnenkort deel aan de Fjällräven Polar, een 300 kilometer lange hondensleetocht door steenkoud Lapland. Kloosterman is de enige deelnemer uit Nederland aan het winterevenement en werd gekozen op basis van het aantal verkregen stemmen.

 

Tenslotte werd Anneke de Bundel naar voren geroepen. De Bundel won als journalist het afgelopen jaar voor de tweede maal een blogprijs van het Spaanse verkeersbureau. De Doesburgse journalist schrijft regelmatig reisverhalen en publiceert deze op haar weblog.

 

Peet, Kloosterman en De Bundel werden in het zonnetje gezet na het uitspreken van de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Kees Luesink.