Tijdens de afsluitende thuiswedstrijden van de waterpolocompetitie 2013-2014, eind april in zwembad Den Helder, vierden drie teams van SG DWV – de Spreng hun kampioenschap. De combinatieteams tussen DWV uit Doesburg en De Spreng uit Brummen zijn van korte duur, want komend seizoen is de waterpolotak van DWV weer zelfstandig.

 

Het jongste team, de jeugd onder de 13 jaar, behaalde onder bezielende leiding van coach Arno Koenders, voor de 2e maal op rij het kampioenschap binnen. Zij spelen binnenkort om het Gelders Kampioenschap in Zwembad Rhienderoord in Brummen.

 

Maar ook de 3e en 5e herenteam pakten hun kampioenschap. Het 3e herenteam wist zelfs ongeslagen kampioen te worden met 66 punten in 22 wedstrijden waarbij er door de heren lustig op los werd gescoord met een positief doelsaldo van +208.

 

Maar ook het 5e deed van zich spreken, de “oudjes” verloren maar 2 wedstrijden en speelden 1 keer gelijk, genoeg om zo onbereikbaar te worden voor de concurrenten. In hun laatste wedstrijd werd het doelsaldo nog flink opgeschroefd met een winst van 21-3 op Livo uit Lichtenvoorde.

 

Hiermee zit het seizoen erop. Een seizoen waarbij DWV een startgemeenschap vormden met ZV de Spreng uit Brummen/Eerbeek. Helaas was deze vorm samenwerking met elkaar van korte duur, na 1 jaar zullen beide moederverenigingen volgend seizoen afzonderlijk van elkaar de competitie aanvangen.

photo-228 photo-227 photo-226