Doesburg 22 mei naar stembus voor Europees Parlement

Doesburgers mogen 22 mei Nederlandse leden kiezen voor het Europees Parlement. Begin mei zijn de stempassen verstuurd. Naast een stempas is het belangrijk om 22 mei een paspoort, identiteitskaart of geldig rijbewijs mee te nemen naar het stemlokaal.

 

Op de stempas staat een stembureau in de buurt vermeld. Dit stembureau is niet verplicht. Stemmers mogen ook een ander bureau in Doesburg kiezen.

 

Wie niet kan stemmen, kan op twee manieren een andere kiezer machtigen:

1. Door uw stempas aan de achterzijde te ondertekenen en daarmee een andere kiezer uit Doesburg voor u te laten stemmen. Denk er wel aan als volmachtgever om te zorgen dat u (een kopie van) een geldig legitimatiebewijs van uzelf aan de gemachtigde geeft.

2.  Mocht u niet over een geldig legitimatiebewijs beschikken of een andere kiezer in Nederland voor u willen laten stemmen dan kunt u via het L-8 formulier een schriftelijke volmacht aanvragen. U en de gemachtigde (een andere kiezer) dienen deze te ondertekenen. U kunt deze schriftelijke volmacht uiterlijk 19 mei 2014 aanvragen. De gemachtigde ontvangt van de gemeente een volmachtbewijs.

 

De campagne van politieke partijen op lokaal niveau is fors minder dan bij de Gemeenteraadsverkiezingen half maart. Momenteel hangen er in Doesburg een paar borden waarop posters zijn geplakt. Verder wordt er vanuit de Doesburgse politiek op sociale media mondjesmaat aandacht besteed aan de Europese verkiezing.

 

6 reacties

 1. Frans van der krul

  Partijen in Doesburg halen hun schouders op voor Europese verkiezingen!

  Op 22 mei zijn er weer Europese verkiezingen. Alle burgers van de EU mogen dan kiezen wie hen gaan vertegenwoordigen in het Europees Parlement. De FNV vindt dat Europa een stuk socialer moet worden. Weet je niet op wie je moet stemmen? Raadpleeg dan de FNV Standpuntenvergelijker. Hierin hebben we de programma’s van de deelnemende partijen langs de meetlat van 10 FNV-standpunten gelegd.

  Gewoon Goed Werk voor iedereen!
  Investeringen in mensen zijn nodig. Investeringen in zekerheid, respect en een stabiel inkomen, zodat mensen Gewoon Goed Werk kunnen leveren.

  Bezuinigen werkt niet!
  De Europarlementariërs moeten duidelijk maken dat het huidige bezuinigingsbeleid niet werkt, dat het hoog tijd is voor investeringen in mensen en banen.

  FNV stemwijzer:http://www.koopkrachtenechtebanen.nl/sociaal-europa/fnv-standpuntenvergelijker/

 2. Richard Kok

  Om de vrees voor een lage opkomst tegen te gaan, was het wellicht zinvol geweest om gelijktijdig te stemmen voor zowel de Gemeenteraadsverkiezingen als het Europees Parlement. Ik weet dat het twee verschillende dingen zijn, maar ik ben bang dat de verkiezing voor het Europees Parlement nu wel heel weinig stemmen oplevert.

 3. robert duis

  @Politiek.

  U.S.E. >>>>>> The United States of Europe.

  Laten Brussel en Straatsburg iets meer aan MARKETING doen.
  “Skip” vooral de kreet “BRUSSEL!”
  Dat geluid werkt inmiddels als een RODE LAP op een STIER.

  Met “The United State of Europe” ….. komt misschien het besef
  dat met een Verenigd Europa de kans op een nieuwe WERELDOORLOG III
  een stuk kleiner is- en blijft, dan met de gedachte ……. Geen EUROPA en geen EURO-MUNT.

 4. Frans van der krul

  Robert:
  Verschillende factoren hebben bijgedragen tot de lange periode van vrede in Europa.
  Vergeet niet dat in de jaren 90 soldaten vochten aan de grenzen van het continent nog een erg bloedig conflict uit. Het uiteenvallen van Joegoslavië, gebeurde niet zonder slag of stoot.’

 5. Peter van den Broeke

  Laten we wel zijn, een verenigd Europa maakt minder kwetsbaar. Ik denk dat, diep in hun hart, iedereen het hier mee eens is. Waar de meesten onder ons het NIET mee eens zijn, zijn de geldveslindende praktijken van veel europarlementariers! En dan bedoel ik het vijf minuten vóór het einde van de (werk)dag inklokken en na enkele ogenblikken weer uitklokken om de dagvergoeding te ontvangen. Of het geldverbrassende heen en weer gereis tussen Brussel en Straatsburg, BELACHELIJK!
  Waar regels zijn zullen er altijd lieden zijn die ze willens en wetens overtreden maar dit wordt echt te gek.
  M.a.w.: Op wie moet ik stemmen?

 6. Frans van der krul

  Verwachte opkomst in Doesburg? tussen de 20 en 30%?Help het hopen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑