Op zaterdag 28 september houdt de Doesburgse Watersport Vereniging (DWV) het eerste regionale jeugdwaterpolo toernooi van dit seizoen. In tegenstelling tot het vorig seizoen zijn er dit jaar geen 5 maar 6 regionale waterpoloverenigingen betrokken, om beurtelings een toernooi voor de jeugd tot 13 jaar te organiseren.

 

Tijdens deze toernooien krijgen jeugdige spelers de kans om, voorbereidend op de toekomstige competities van de KNZB, de nodige wedstrijdervaring op te doen. Net als vorig jaar mag DWV hierin het spits afbijten.

 

Uit de omliggende gemeenten van Zutphen, Brummen, Apeldoorn, Twello ,Vaassen en natuurlijk Doesburg, zullen ruim 100 jeugdige spelers vanaf 5 jaar gelijktijdig op drie speelvelden in Zwembad Den Helder hun waterpolowedstrijden spelen.

 

‘Al datgene wat zij tijdens de trainingen geleerd hebben kunnen zij dan in de praktijk brengen. Het enthousiasme en fanatisme van deze spelers evenals dat van hun trainers/coaches en ouders/verzorgers, spat er hierbij werkelijk van af’, aldus DWV-voorzitter Andre Vreman.

 

Net als voorgaande jaren zal het DWV-toernooi dan ook door veel mensen bezocht gaan worden. Vreman: Het biedt een ultieme kans voor de jeugd van Doesburg en omstreken om kennis te maken met het waterpolospelletje. Een waar schouwspel om te zien en mee te beleven’.

 

Vanaf 16.15 uur wordt in zwembad Den Helder gelijktijdig op drie speelvelden het startsein gegeven en barst dit spektakel los. ‘U bent dan ook van harte welkom om samen met uw zoon of dochter of kleinzoon of kleindochter hierbij eens een kijkje te komen nemen. Doorlopende het seizoen heeft DWV interessante acties voor niet leden om kennis te komen maken met de zwem- en waterpolosport’, aldus Vreman.