De waterpolohoofdmacht van DWV is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om de goede prestaties van afgelopen weken een positief vervolg te geven. Tegen het laaggeklasseerde WSV DraGor uit Drachten werd met 14-10 verloren. Mogelijk was er bij de Doesburgers sprake van onderschatting, zo liet de coach na afloop weten.


In Drachten ontvingen de waterpoloërs van WSV DraGor de Doesburgse mannen met open armen in een ware heksenketel. Insiders hadden DWV hiervoor al gewaarschuwd en dat was niet voor niets.


Eigenlijk herhaalde zich hetzelfde scenario van 26 november jl. toen er werd verloren van De Veene uit Almelo. Net als De Veene bivakkeert de ploeg van Drachten in de onderste regionen van de 3e klasse, maar dat dit nog geen garantie is voor de winst bleek wel uit het wedstrijdverloop.


Ook nu liet de ploeg zich intimideren door het spel van Friezen. Na zes minuten stond er een 5-2 achterstand op het scorebord. Het 2e part bracht niet de ommekeer. De man meer situaties werden onvoldoende afgemaakt en het sterke punt van DWV, de man minder, was veel minder succesvol als bij andere wedstrijden.


Zo kon het gebeuren dat na het einde van het 2e part de huidige nummer 2 van de 3e klasse nog steeds tegen een verschil van 3 doelpunten aankeek, 8-5.


Het 3e part kroop de ploeg toch weer iets naderbij en gloorde er weer een sprankje hoop in het DWV-Kamp, 10-8.  Deze werd teniet gedaan in het 4e part. De thuisploeg liep onder luide toejuichingen van de Friese aanhang verder uit. Na het laatste fluitsignaal werd de volgende eindscore op het wedstrijdformulier genoteerd: WSV DraGor 14 – DWV 10.


Na afloop constateerde interim-coach Hans Campschroer dat het ontbrak aan scherpte. ‘Misschien zelfs aan onderschatting van deze tegenstander. Mag natuurlijk niet gebeuren als je weet dat je in deze competitie steeds het beste uit jezelf en de ploeg moet halen om de winst te behalen. Dat hebben we vanavond niet laten zien en worden gemaakte fouten genadeloos afgestraft.


Campschroer: ‘We zullen de tijdelijke stop door het EK Waterpolo moeten gebruiken om hieraan te werken, hopende dat dit wordt voorkomen in het tweede deel van de competitie. Voor de rest is dit verlies vervelend, maar zeker geen drama. Als ze mij in september de doelstelling tweede plaats halverwege het seizoen hadden opgelegd, had ik iedereen binnen DWV voor gek verklaard. Ben nog steeds trots’.


Doelpunten: Thomas Smeenk 3x, Roy Campschroer, Luuk van Ophuizen , Thieme Smeenk 5x