Fred van Daalen wint fotowedstrijd DoesburgDirect.nl

Fred van Daalen is winnaar geworden van de fotowedstrijd van DoesburgDirect.nl. De foto van Van Daalen, waarbij de burg over de IJssel in de herfstmist is afgebeeld, sloot volgens de vakjury het beste aan bij het thema ‘Herfst in Doesburg’. Als winnaar nam Van Daalen zaterdag 17 december een tegoedbon voor een culinair arrangement in restaurant De Liefde in ontvangst. Op de foto wordt Van Daalen geflankeerd door rechts Yoreck van de Brink van restaurant De Liefde en links Richard Kok van DoesburgDirect.nl.


Afgelopen maanden konden foto’s worden ingestuurd voor de wedstrijd ‘Herfst in Doesburg’. Bijna zestig inzendingen kwamen binnen. Daarbij zaten een paar pareltjes, bleek uit het juryberaad van de juryleden Joost de Wolf (fotograaf), Peter Bakker (fotograaf), Anneke de Bundel (journalist) en Richard Kok (founder DoesburgDirect.nl).


De inzending van Van Daalen werd gekozen als beste inzending. Van Daalen fotografeerde de brug van Doesburg over de IJssel op een mistige herfstdag en stuurde een zwart-wit foto in.


‘Deze foto had nooit gemaakt mogen worden’, zo laat Van Daalen weten. ‘De avond ervoor had de weerman op televisie gezegd dat het een mooie zonnige ochtend zou worden. Ik er voor dag en dauw uit om foto’s te maken, bleek het in Doesburg heel erg mistig te zijn. Heb toen nog een half uurtje gewacht, maar er gebeurde niets. Uit nijd heb ik toen deze foto maar gemaakt.’


Fred van Daalen, zelf woonachtig in Doetinchem, is gek op Doesburg als fotostad. ‘Doesburg is heel fotogeniek. Ik ken weinig plaatsen in de Achterhoek met zo’n mooi en sfeervol centrum. Vergeet ook de IJsselkade niet. Prachtig dat lijnenspel van de gebouwen. Maar misschien wel de mooiste plaats is het gebied rondom Zwarte Schaar. Als natuurfotograaf kom ik daar graag en vaak. Ik moet elke week wel naar Doesburg voor een foto’.


Met het winnen van de fotowedstrijd mag Van Daalen binnenkort genieten van een volledig verzorgde culinaire avond in restaurant De Liefde, inclusief amuse, viergangendiner met wijnarrangement en wijnadvies, kop koffie met likeur en bonbons toe. Deze culinaire prijs is aangeboden door restaurant De Liefde, gevestigd in de Philip Gastelaarsstraat in Doesburg.


Daarnaast is er een extra prijs in de vorm van een workshop digitale fotografie, gegeven door Joost de Wolf van JdW Fotografie uit Doesburg. Deze workshop wordt ook aangeboden aan twee andere topfoto’s, die van Remco van Engen (kerktoren) en van Sander Snijders (straatlantaarn).


Totaal werden er 56 foto’s ingezonden. Het thema was ‘Herfst in Doesburg’ en elke deelnemer mocht maximaal drie foto’s inzenden. De kerktoren van Doesburg werd vaak gefotografeerd. De jury kijkt terug op een fraaie wedstrijd en overweegt om een volgende fotowedstrijd uit te schrijven.


Bekijk hier alle inzendingen.

4 reacties

 1. Sander

  Leuk om alle foto’s te kunnen zien. Er zitten hele mooie exemplaren tussen. Ik kan nog een hoop leren van de foto’s

 2. Theo Elizen

  Felicitaties aan Fred van Daalen met het winnen van de fotowedstrijd DoesburgDirect.nl. Ondanks dat deze foto, zoals hij zelf aangeeft, nooit gemaakt had mogen worden, vind ik het een uniek plaatje.

  Persoonlijk vond ik de wedstrijd bijzonder inspirerend en doe een volgende keer zeker weer mee.

 3. Joost de Wolf

  Leuk om deze reactie’s te lezen.
  Aan alle deelnemers; Bedankt voor jullie inzendingen en blijf vooral lekker fotograferen.

  Juryleden, sponsors en Richard, ook jullie bedankt voor het slagen van deze wedstrijd. En ik ga mij bezig houden met de workshop. Wordt vast leuk…

 4. Daan

  Hopelijk zien we vaker van deze initiatieven. Het nodigt uit om creatief te zijn. En Doesburg is nu eenmaal een ‘thuiswedstrijd’!

  Hierboven de terechte winnaar! Op naar de volgende ronde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑