De waterpolomannen van DWV hebben afgelopen weekend met 9-9 gelijk gespeeld tegen De Veene uit Almelo. Na een matige start knokte de ploeg zich terug in de wedstrijd. In een tumultueuze eindfase van het duel werd een zwaar bevochten gelijkspel uit het vuur gespeeld. Door het gelijkspel tegen nummer drie De Veene blijft DWV op de zevende plaats staan.


Na het pak slaag in Emmen vorige week, waren de Doesburgse waterpolomannen tegen De Veene op zoek naar enigszins eerherstel. De Almelose mannen staan momenteel derde in de 3e klasse bond, DWV is na een aantal matige wedstrijden afgegleden naar de zevende positie op de ranglijst.


De 2e klasse hebben de mannen maar uit hun hoofd gezet, dat lijkt nu nog te hoog gegrepen. Ze willen nu met een goed gevoel en goed spel de competitie uitspelen en aan het einde de balans op maken. Onder leiding van de jarige coach Hans Campschroer en het in ruime mate aanwezige publiek startte DWV de wedstrijd niet goed en keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Jan van Eenstroom wist nog wel te scoren vlak voor het einde van het 1e part, zodat de achterstand dragelijk en te overzien was.


Het 2e part liet een vergelijkbaar beeld zien. DWV wist zijn aanvallen niet te benutten, maar De Veene deed dit wel en tilde in een mum van tijd de stand tot 1-5. Ook nu weer was het Jan Eenstroom die met een fraaie actie de opgelopen achterstand wist te verkleinen tot 2-5. DWV kreeg meer en meer kansen maar was wat onfortuinlijk in de afwerking. Zelfs een tweemans overtalsituatie werd niet benut.


Vanaf het 3e part kwam de ommekeer en liet de ploeg een veel beter spel zien. Met hun collectief pressing spel wisten zij De Veene steeds het score te beletten en stapje voor stapje trokken ze de wedstrijd naar zich toe. Na een score van de tegenstander 2-6, deed Berry te Kamp dit voor DWV uit een strafworp 3-6. Dit doelpunt werd onmiddellijk beantwoord met een score van De Veene 3-7.


Maar het werd duidelijk dat DWV absoluut niet de mindere was en dus spoorde “de harde kern” de mannen aan tot het maken van doelpunten. Onder leiding van de gebroeders Smeenk werd een offensief ingezet. Youngster Thieme Smeenk opende met een fraaie “intikker” de aanvalsgolf  4-7, zijn broer Thomas maakte 5-7 en Thieme wederom met tikbal 6-7.


De Veene voelde langzaam de hete adem van DWV in de nek en attaqueerde dit in het 4e part met fysiek en soms niet sportief spel. Nadat wederom Thieme Smeenk de stand gelijk trok (7-7) en Jan Eenstroom DWV op voorsprong zette (8-7), werd Berry te Kamp de dupe van het fysieke spel van mannen uit Almelo.


Onder het ogen van de scheidsrechter werd hij een aantal malen door zijn directe tegenstander te grazen genomen. Met een pijn vertrokken gezicht ontstak hij in woede toen hij zag dat niet de tegenstander maar hij het bad moest verlaten. Onbegrip, ongeloof en teleurstelling droop van zijn gezicht. Door frustratie reageerde hij op de verkeerd genomen beslissing door de scheidsrechter, wat uiteindelijk resulteerde in een uitsluiting zonder vervanging, 2 rode kaarten en een strafworp tegen.


De Veene liet deze buitenkans niet onbenut (8-8) en met nog 1 minuut 45 op de klok moest DWV in ondertal de wedstrijd uitspelen. De ploeg uit Almelo rook zijn kans op de overwinning en scoorde 9-8. DWV had echter andere ideeën en dus togen de vijf overgebleven spelers naar voren om een gelijkspel te forceren. In een uiterste krachtinspanning wisten zij een strafworp te verkrijgen, waarna Jan Eenstroom het vonnis voor De Veene mocht voltrekken en de eindstand 9-9 op het scorebord liet prijken.


DWV – De Veene  9-9 (1-2, 2-5, 6-7 en 9-9)
Treffers: Thieme Smeenk (3x), Jan Eenstroom (4x), Berry te Kamp (1x) en Thomas Smeenk (1x)