Het eerste waterpoloteam van DWV uit Doesburg snakt naar het einde van de competitie. De ploeg speelde afgelopen weekend in Groningen tegen Trivia en verloor met ruim verschil, 5-1. Daarmee is de kloof met rechtstreekse concurrent Trivia nu vijf punten geworden en met nog drie duels te gaan lijkt DWV te koersen op een zevende plaats als eindpositie in de derde klasse.


185 Kilometer hadden de mannen van DWV voor de boeg, alvorens aan te moeten treden tegen Trivia, de huidige nummer 5 van de ranglijst. Na een gastvrij en aangename “High Tea” bij “Entree” in De Punt werd de zwembroek aangetrokken en te water gegaan in het authentieke Helperbad in Groningen.


De mannen waren in het 1e part absoluut niet de mindere van de Groningse tegenstander. Wel was goed te zien dat het einde van de competitie nadert, zowel Trivia als DWV miste de noodzakelijke “vuurkracht” voorin, wat het spelniveau niet ten goede kwam.


Bij DWV was de vermoeidheid duidelijk hoorbaar en zichtbaar, wat op zich niet zo vreemd is naar een zwaar eerstejaars seizoen 3e klasse met een relatief smalle selectie. Trivia trad met een 13-tal spelers aan, maar kon dit niet omzetten in een speloverwicht. Na een doelpuntloos 1e part, werd in de 2e part de score opengebroken door de thuisploeg, 1-0.


Een minuut later moest Luuk van Ophuizen verplicht rusten en tilde Trivia de stand naar 2-0. 3-0 Voor de thuisploeg werd het door een contra-aanval nadat een aanval van DWV voorin verprutst werd. Met nog een minuut te spelen kwamen de mannen van DWV in overtal en deden doormiddel van een fraai hoekschot van Luuk van Ophuizen iets terug, 3-1.


In het 3e part werd door beide ploegen niet gescoord, maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurde. De beide niet sterk fluitende, maar schijnbare onaantastbare scheidsrechters, lieten het spel verharden, zonder hieraan noodzakelijke consequenties (straffen) te verbinden. Ook maakten zij zich schuldig aan “scheidrechtelijke dwalingen”, wat de nodige irritaties opleverde bij ploegen in het water.


Direct na het begin van het 4e part, kreeg DWV nog een kans om op 3-2 te komen, maar helaas werd de overtal situatie niet benut. Dat deed Trivia een minuut later wel, nadat Coen van Vliet met zijn derde persoonlijke fout definitief uit het water moest, 4-1. Nadat de wedstrijd beslist was, scoorde de thuisploeg nog een keer in een overtal situatie voor de statistieken, 5-1.


Trivia 1 – DWV 1  5-1 (0-0, 3-1, 3-1 en 5-1)
Treffer: Luuk van Ophuizen (1x)