Het concert van Muziekcorps der Voormalige Schutterij Doesburg om jongeren te interesseren voor muziek is succesvol verlopen. De organisatie spreekt van een geslaagde middag waarbij veel kinderen een of meerdere muziekinstrumenten uitprobeerden.


Afgelopen zaterdag 14 april hield Muziekcorps der Voormalige Schutterij Doesburg een open huis voor de basisschooljeugd van groep 4 tot en met  8. Reden was om nieuwe jeugdleden te werven en te laten zien hoe leuk het is samen muziek te maken.


Er werd een mini-concert opgevoerd door het leerlingenorkest en enkele leerlingen lieten horen hoe instrumenten klinken. Daarna konden de aanwezigen alle instrumenten uit het harmonie orkest uitproberen in een instrumententuin.


Naast de aanwezige kinderen, waren ook de ouders enthousiast om te proberen geluid uit een instrument te krijgen. ‘Het was een geslaagde middag met veel muziek en lawaai’, zo laat Nicolette Vree van MdvS weten.


Vree: ‘Natuurlijk zijn enthousiastelingen, die willen beginnen met muziek te maken, nog van harte welkom. Loop eens binnen op dinsdagavond in ons clubhuis De Harmonie vanaf 18.45 uur’.