DWV verliest in slotseconde bij koploper EZC

De waterpolomannen van DWV uit Doesburg zijn er niet in geslaagd om koploper EZC een pootje te lichten. In een ware thriller in Enschede verloren de Doesburgers in de allerlaatste seconden van de wedstrijd met 8-7. Ondanks de nederlaag heerst er tevredenheid over het vertoonde spel. Door de nederlaag staat DWV nu vijfde in de derde klasse. Een verslag van een enerverende pot waterpolo.


Vorige week leden de mannen van DWV fors verlies tegen OZ&PC. DWV speelde als team niet goed en de teleurstelling voor het vertoonde spel was na afloop van gezichten af te lezen. Uithuilen, evalueren en voorruit kijken naar de volgende wedstrijd was het welgemeende advies van onlangs aangestelde coach voor het seizoen 2012/2013 Hans van ’t Hul.


Oppassen dat je geen verdere schade oploopt binnen je team, nu het even niet lekker loopt. De week na OZ&PC werd gebruikt om de neuzen weer dezelfde kant op te laten kijken en proberen het gevoel van de eerste competitiehelft te laten terugkeren. Veel tijd was er echter niet, want zondag in Enschede wachten koploper EZC 1 op DWV.


Aanvoerder Eric Jansen had de gehele ploeg uitgenodigd voor koffie met cake thuis. Rond 11.00 uur vertrok de DWV-karavaan richting Twente, op de voet gevolgd door een 20-tal trouwe DWV-supporters.


De wedstrijd in Enschede was er een om de vingers bij af te likken. Werd het in Doesburg al 4-4, ook nu waren beiden ploegen sterk aan elkaar gewaagd. DWV speelde goed, als team en gedisciplineerd, een significant verschil met vorige week.


Tot het eind van het tweede part hielden de teams elkaar in evenwicht (3-3). Het derde part was voor de mannen uit Doesburg, zij wisten het met 1 doelpunt in hun voordeel te beslechten (4-5). In het vierde part leken de DWV-mannen de overwinning veilig te stellen door het verschil naar 2 doelpunten te tillen. Maar de ploeg uit Enschede trok de stand weer gelijk tot 7-7, een stand die 45 seconden voor het eind van de wedstrijd ook op scorebord stond.


De finale was zinderend van spanning, een man-meer-situatie wat de nekslag voor EZC 1 had moeten zijn, werd door DWV niet benut. De daaropvolgende tegenaanval van de thuisploeg resulteerde in een uitsluiting van 2-DWV-ers. Met nog 2 seconden op de klok wist EZC 1 alsnog te profiteren van deze overtalsituatie, in het eindsignaal lieten zij 8-7 aantekenen en gingen aan de haal met de volle winst en DWV met lege handen.


Natuurlijk was na afloop de teleurstelling groot over het door de vingers laten glippen van de overwinning. ‘Het vertoonde spel is een overwinning op zich is voor het team is, wat wij nu veel belangrijker vinden voor de rest van de competitie dan winst nu op EZC 1. Volgende week wacht in Sneek Neptunia ’24, we hopen daar het vertoonde spel door te zetten en met 3 punten in de tas naar Doesburg terug te keren’, aldus de coach


Doelpunten: Jan Eenstroom 2x, Luuk van Ophuizen, Thieme Smeenk, Berry te Kamp, Thomas Smeenk en Coen van Vliet ieder 1x. Ruststanden (1-1/3-3/4-5/8-7)


Stand per 13 februari

1. EZC 13 wedstrijden en 32 punten

2. Swol 1894 13-26

3. OZ&PC  13-25

4. Neptunia’24 13-24

5. DWV 13-22

1 reactie

  1. Luuk

    Mooi stuk.
    Helaas verloren, we nemen de vele positieve punten van deze pot mee naar zaterdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑