Eerste beelden nieuwe accommodatie SC Doesburg gepresenteerd

Het nieuwe sportpark van Sportclub Doesburg krijgt een kunstgrasveld, duurzame materialen, multifunctionaliteit en meer parkeerruimte. Dat is bekendgemaakt bij de presentatie van de nieuwbouwplannen van SC Doesburg. Het komende jaar zal moeten blijken of de plannen financieel en vergunningtechnisch haalbaar zijn. Als dit positief is, dan kan  medio 2015 de schop in de grond.

 

Al enige tijd is Sportclub Doesburg bezig om het Sportpark aan de Oranjesingel te ontwikkelen. Samen met de gemeente Doesburg zijn er stappen gezet om aan de Oranjesingel een toekomstbestendig sportpark te realiseren. Sinds kort zijn er beeldimpressies vrijgegeven waarin het nieuwe complex is te zien.

 

Met een groeiend ledenaantal en een sterk verouderd complex is het nodig om een nieuwe accommodatie te realiseren, zo laat Sportclub Doesburg weten. Samen met de gemeente Doesburg is er gewerkt aan een plan.

 

Sportclub Doesburg heeft architect Rooding uit Doesburg de opdracht gegeven om een gebouw te ontwerpen dat goedkoop, duurzaam, multifunctioneel en onderhoudsvriendelijk is. Samen zijn ze de uitdaging aangegaan, hetgeen geresulteerd heeft in een prachtig ontwerp van Rooding Architecten. Onlangs is het plan gepresenteerd aan de leden. De omwonenden zijn uitgenodigd om op 27 januari kennis te nemen van de nieuwbouwplannen.

 

Zowel het sportpark als de omgeving krijgen een metamorfose. Een kunstgrasveld, duurzame materialen, multifunctionaliteit en meer parkeerruimte, er is aan alles gedacht. Een ambitieus plan waar nu verder aan gewerkt kan worden.

 

Het komende jaar zal moeten blijken of de plannen financieel en vergunningtechnisch haalbaar zijn. Als dit positief is, dan kan medio 2015 de schop in de grond.

 

Enkele beeldimpressies

Schermafbeelding 2014-01-12 om 19.43.50 Schermafbeelding 2014-01-12 om 19.43.41 Schermafbeelding 2014-01-12 om 19.43.35 Schermafbeelding 2014-01-12 om 19.43.24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 reacties

 1. Ben Tjepkema (Hanzestad Radio Doesburg)

  Dat ziet er strak uit allemaal.

 2. Sassa

  Leuk, ziet er inderdaad erg strak uit.. maar waarom wordt er door de “Sportclub Doesburg” weer alleen gekozen voor voetbal?
  Waarom deze kans niet aangepakt om van voetbalclub naar een heuse sportclub met bijvoorbeeld aanbod van hockey? Er rijden nu behoorlijk wat vaders/moeders elke week van Doesburg naar Dieren voor “de hockey” de animo is ervoor in Doesburg..

 3. robert duis

  @Sassa (….. geen achternaam).

  Wat zou U ervan denken het te laten bij Uw felicitatie richting de SC Doesburg en met mij de wens uit te spreken
  dat SC Doesburg over circa 10 jaar TOPKLASSER bij de Amateurs Voetbal moge zijn.

  Wat zou U ervan denken met een paar van Uw hockey vrienden en vriendinnen ZELF een Doesburg-Hockey-Club
  op te richten en de “Hockeybal” niet te leggen bij de voetballers en de bestuurderen van de SC Doesburg.

 4. Sylvia Willems

  De gedachte voor een multifunctioneel sportpark is helemaal nog niet zo gek…..los van de felicitaties voor ons SC Doesburg!

 5. Henk Beijen

  Met medewerking van alle betrokkenen gaat dit werkelijkheid worden, daar ben ik van overtuigd. Robert ik waardeer je ambities maar ik ben al tevreden als we in Doesburg een goede tweede klas vereniging hebben.

 6. Piet Vree

  @Sassa Er is wel degelijk over multifunctionaliteit nagedacht. Maar wat betreft hockey, dit is een ander soort kunstgras.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑