Op vrijdag 29 juli wordt de eerste van twee buitenfilms van dit seizoen gedraaid. Vanaf de trappen van Stadshotel Doesburg is ’s avonds de film ‘Tous les Soleils’ te zien. De buitenfilm is gratis te bezoeken.

Sinds jaar en dag draait Filmhuis Doesburg in de zomermaanden twee maal een buitenfilm. De laatste jaren steevast op de trappen bij de IJsselkade.

Dit jaar is gekozen voor de Franse film ‘Tous les Soleils’. Het gaat om een luchtig en fijn kabbelend drama over de alleenstaande vader Alessandro met een puberale dochter en een anarchistische broer.

De film start om 21.30 uur bij het invallen van de avond en duurt 105 minuten. De film is gratis te bekijken en wordt nog aangenamer met een drankje in de hand van Stadshotel Doesburg. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar zaterdag 30 juli.

De tweede buitenfilm is op vrijdag 26 augustus en vindt plaats in de tuin van Het Arsenaal. Dan is de film ‘De Marathon’ te zien.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.