Sportclub Doesburg speelt komend weekend de eerste competitiewedstrijd sinds de winterstop. Op het programma staat een thuiswedstrijd tegen de nummer laatst, Aerdt. SC Doesburg bezet momenteel de vierde plaats in de zesde klasse C.


Een overwinning kan mogelijk aansluiting betekenen bij de groep met achtervolgers. Doesburg staat momenteel vierde met 21 punten, terwijl Zeddam (24 punten) en VVL (25 punten) hoger staan. Nummer twee VVL speelt komend weekend thuis tegen koploper Worth Rheden. De Rhedenaren hebben op dit moment al 34 punten.


De laatste competitiewedstrijd van SC Doesburg dateert van 11 december vorig jaar. Toen werd thuis gewonnen met 3-1 van concurrent VVL. Door de winterstop, vorstperiode en carnaval kwam SC Doesburg niet eerder binnen de lijnen voor competitieverplichtingen.


Na de thuiswedstrijd tegen Aerdt aankomend weekend gaat SC Doesburg op 4 maart op bezoek bij Mariënveld. Daarna volgt een thuiswedstrijd tegen Zeddam en op 25 maart gaat de ploeg van de coaches Rob Jansen en John Trentelman op bezoek bij Den Dam. Duidelijk is dat maart een belangrijke maand wordt en antwoord geeft op de vraag of SC Doesburg serieus in de race is voor promotie naar de vijfde klasse.