Komend weekend vindt de eerste kunstmanifestatie ‘Het gezicht van Doesburg’ plaats. Het evenement vindt op 23 en 24 maart plaats bij Office Design in Doesburg. Het idee achter dit initiatief is dat er per editie meerdere kunstenaars hun werken tonen.

 

Art Transfers is initiatiefnemer van ‘Het gezicht van Doesburg’. Het gaat hierbij om kunst op hoog niveau met als doel Doesburgse kunstenaar te promoten. Deelnemers van de eerste editie zijn Angelique Bosman, Lies Halfweg, Arvid Ehlert en Gig Laméris.

 

Angelique Bosman maakt schilderkunst en grafische ontwerpen met als kenmerk surrealisme, abstractie, symboliek en emotie. Lies Halfwerk is verantwoordelijk voor een serie unieke collages en eigenzinnige portretten.

 

Arvid Ehlert is fotograaf en gefascineerd door diversiteit. Van natuur tot portret en reportage, van industrieel tot experimenteel en abstract. Het werk van Gigi Laméris wordt omschreven als conceptueel, metaforische en narratief.

 

Office Design Nederland, gevestigd aan de Leigraafseweg 2 in Doesburg, stelt haar locatie beschikbaar voor de kunstmanifestatie. Bezoekers kunnen proeven van wijnen en delicatessen van Robertino, dat gevestigd is in Office Design. Hotel Doesburg serveert zowel warme als koude tapas.

 

Het is de bedoeling dat wij circa drie keer per jaar naast onze normale kunstexposities van bekende Nederlandse kunstenaars samen met ons kunstbureau Art Transfers uit Arnhem dit samen organiseren’, aldus Hans Heuff van Office Design Nederland.

het gezicht van Doesburg 600