Jubileumjaar De Bonte Hond in Doesburg van start

Restaurant De Bonte Hond in Doesburg bestaat op 30 april 25 jaar. Dit wordt uitbundig gevierd, zo laten de eigenaren Henry en Olga van Rooy weten. Het jubileumjaar wordt groots gevierd. Alle vaste gasten, zakelijke relaties, oud-medewerkers en verenigingen in Doesburg zullen uitgenodigd worden voor een gezellige bijeenkomst. Dit vindt steeds op een zondagmiddag plaats. Op 30 april 2014 wordt het feestjaar afgesloten met een knalfeest.

 

In 1998 neemt Henry van Rooy een klein wijnwinkeltje over. Het restaurant start met vier tafeltjes en zestien stoelen. In 1998 komt Olga er bij en breidt het bedrijf uit. Het pand van de buurman wordt erbij getrokken en inmiddels kunnen 80 mensen een plaatsje vinden om te eten.

 

Henry van Rooy ziet het grote terras als pluspunt van de zaak. ‘Op een mooie zomerse dag kun je de hele dag lekker buiten zitten. De binnenstad van Doesburg is prachtig en nodigt uit tot rustig zitten en genieten van een lekker drankje en hapje. Verder zijn de activiteiten in de loop van de jaren flink uitgebreid met onder andere buffetten, het verzorgen van feestjes en koken op locatie. Verder zijn er maandelijks jazz-optredens’, aldus Van Rooy.

 

Van Rooy stelt dat er de afgelopen jaren veel trends voorbij zijn gekomen in het vak. ‘In de vorige eeuw waren zalm en garnalen nog heel speciaal. Denk maar eens aan de garnalencocktail. Nu schuiven we op naar steeds meer groente en biologisch vlees. Op de nieuwe kaart, die 2 maart is ingegaan, zien we bijvoorbeeld een aantal gerechten met een heel bijzonder rund: de Lakevelder. En dan komt een vertrouwd gerecht als de Boeuf Bourguignon ook weer terug.’

 

De Bonte Hond is verder een erkend leerbedrijf. Van Rooy laat weten het leuk te vinden om jonge mensen op te leiden voor het vak.

De Bonte Hond

1 reactie

 1. Gert-Jan Tas

  Soms is het jammer als bedrijven groeien.
  Wilma en mijn eerste ervaring met De Bonte Hond dateren van het 1e jaar waarbij Henry ons aan één van de 4 tafeltjes bediende en met een verrassende uitspraak uit de hoek kwam nl. “Nee, wij hebben geen wijnkaart; de wijnkaart ben ik!” Daarna de 1e uitbreiding, vele etentjes later ons bruiloftsdiner er gehad.
  En, ook na de meest recente uitbreiding, ademt De Bonte Hond nog steeds in de goede zin van het woord het “kleine”, het gezellige met een regelmatig wisselende kaart maar met een constante kwaliteit. Anders hou je het ook geen 25 jaar uit!
  Wij hopen er nog vaak te mogen eten.
  Henri en Olga, gefeliciteerd en “ga zo door”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑