Doesburg krijgt een ondernemersbeurs. Op zaterdag 14 mei wordt de eerste ondernemersbeurs gehouden in Gasthuis du Soleil. Het gaat om een evenement waarbij kleine bedrijven en zelfstandige professionals, die vaak niet echt publiekelijk zichtbaar zijn, zich presenteren.


Het idee komt uit de koker van de bedenkers van Open Coffee Doesburg, een informeel maandelijks netwerk voor ondernemers. Uit de grote belangstelling voor Open Coffee Doesburg blijkt dat er veel zp’ers zijn die behoefte hebben om zich te presenteren.


Dat kan op 14 mei tijdens de eerste ondernemersbeurs. De beurs wordt gehouden in Gasthuis du Soleil en begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Het idee is dat kleine bedrijven of zp’ers zich met een soort van stand kunnen presenteren.


Er is ruimte voor dertig deelnemende bedrijven. De kosten per stand bedragen veertig euro. Bezoekers kunnen gratis naar binnen om kennis te maken met de bedrijven en producten of diensten. Volgens gegevens van de Kamer van Koophandel zijn er in Doesburg en Angerlo zo’n driehonderd kleine bedrijven en zelfstandig professionals.


De inschrijving voor deelname aan de ondernemersbeurs start tijdens de eerstvolgende Open Coffee Doesburg. Dat is woensdag 2 maart. Vanaf 09.00 uur is het mogelijk om een stand te reserveren. 2 Maart is tevens de eerste verjaardag van Open Coffee Doesburg. Het maandelijkse netwerk in Doesburg bestaat dan een jaar. Vanaf 1 maart is er meer informatie over de beurs te vinden op www.doesburgonderneemt.nl.


Update 17-02-2011: Radio-interview Favoriet FM met mede-initiatiefnemer Pascal Kousbroek:
http://www.doesburgonderneemt.nl/favorietfm_ondernemersbeurs_17_02.mp3