Eerste vestingwandeling Hoge Linie Doesburg op 30 april

Ook dit seizoen zijn er weer diverse wandelingen door de Hoge Linie in Doesburg. Een mooie gelegenheid om te genieten van het natuurschoon van onze stad. De eerste wandeling van het dit jaar is zaterdag 30 april.

Bij de eerste vestingwandeling vertrekken de wandelaars om 10.00 uur vanaf het viaduct ter hoogte van de Van Middachtenweg en de Coehoornsingel te Doesburg. Men dient zich vooraf op te geven (uiterlijk tot vrijdag 15.00 uur) bij Streekmuseum De Roode Tooren, telefoon 0313-474265 of via email: museum@deroodetooren.nl.

Het unieke historische vestingmonument naar ontwerp van Menno van Coehoorn, waarmee met de aanleg in 1701 is begonnen, is behalve als belangwekkend historisch erfgoed ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde. Hiervan kunnen we op deze ochtend uitgebreid genieten en kennis nemen.

De natuur laat zich van alle kanten bekijken en tussen de fraaie begroeiing zijn de contouren van het eeuwenoude vestingwerk fantastisch zichtbaar. De rondleiders zullen u over een en ander uitgebreid informeren.

De vestingwandelingen over de Hoge Linie worden ook dit jaar weer georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met de Stichting Menno van Coehoorn, Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt. Duur van de wandeling is ongeveer twee uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken.

De eerstkomende vestingwandelingen vinden plaats op zaterdag 25 juni en 24 september.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.

1 reactie

  1. Alexandra Daniels

    Vergeet niet het pop-up museum in het Arsenaal te bezoeken: over de vesting Doesburg van de Middeleeuwen tot nu. Met historische kaarten en plattegronden, films, natuurfoto’s en een fotoverslag van het land art project voor kinderen door het Kunstlab.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑