Eigen website voor Culturele Zondag Doesburg

De Culturele Zondag Doesburg, de kunstroute die na een korte zomerstop gisteren weer werd hervat, beschikt nu ook over een eigen website. De site geeft onder andere informatie over de deelnemers en de totstandkoming van de kunstroute.


Via www.culturelezondagdoesburg.nl wil het initiatief, dat in april 2011 officieel een vereniging werd, zich nog beter presenteren aan het publiek. Sinds begin augustus is de website online.


De site vertelt over de in 1990 opgezette Culturele Route Doesburg door beeldend kunstenaar Ad van den Brink. Van den Brink kwam een jaar daarvoor vanuit Zoetermeer naar Doesburg en ontdekte dat Doesburg een pleisterplaats was van veel kunstenaars.


Verder presenteert de site een overzicht met alle deelnemers, inclusief verwijzing naar de eigen websites van de deelnemers. Verder staan de deelnemers vermeld op een plattegrond van Doesburg en worden bezoekers geïnformeerd over de parkeermogelijkheden in de stad.


De organisatie laat weten dat de site nog niet helemaal perfect is en dat de site de komende tijd verder wordt geoptimaliseerd. Mochten mensen tips hebben, dan kunnen ze dat via de site (onderdeel ‘Contact’) laten weten.


3 reacties

 1. Robert Slotboom

  De tips die ik heb voor verbetering van de website zouden overbodig moeten zijn gezien het feit dat de site is ontwikkeld door een professioneel bureau.

  De voorpagina bevat eigenlijk geen relevante informatie en het welkomstbericht staat onderaan de pagina.

  De layout rammelt, is niet uitgelijnd op een raster. De afbeeldingen (banier, rabo-logo etc.) hebben een gekartelde rand. De voettekst heeft een te kleine boven-marge.

  En verder de url’s. Neem bijvoorbeeld ‘historie’, die heeft de volgende url:

  http://www.culturelezondagdoesburg.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=28

  Tsja daar zal een zoekmachine niet veel van bakken want de url zegt niks over de inhoud.

  Waarom geen url in de volgende vorm?
  http://www.culturelezondagdoesburg.nl/historie

  Is eenvoudig te realiseren

 2. Marjanne Wijnen

  Beste Robert,

  Fijn dat je zo kritisch hebt gekeken, kun je ons ook helpen om het dan wel op orde te krijgen? Wij zijn een vereniging en hebben niet de middelen dit door allerlei professionals te laten doen, dus alle hulp en steun is zeker welkom. Wij zijn een groep gemotiveerde en gepassioneerde mensen die veel moeite doen de Culturele Zondag Doesburg kenbaar te maken aan vele geinteresseerde door heel Nederland. Als je daar een bijdrage aan kunt en wilt leveren dan is dat zeker welkom. Het zal zeer gewaardeerd worden.

  We horen graag mocht dat het geval zijn.

 3. Paul

  Hallo Robert,

  Misschien ben jij wel een voorbeeld van mensen, die zeggen wat andere mensen moeten doen. Deze groep wordt jammergenoeg steeds groter. Steek de handen snel uit de mouw en help Marjanne snel. We hebben in het algemeen meer behoefte aan mensen die ook daadwerkelijk iets doen ipv iets zeggen te gaan doen.

  Succes.

  Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑