In hun programma Eine alte Geschichte schitteren bariton Mattijs van de Woerd en pianist Jacobus den Herder op zondag 30 april om 15.00 uur in hun uitvoeringen van werken van Schumann en Schubert.

Den Herder (Zutphen, 1985) studeerde aan de conservatoria van Zwolle en Amsterdam en voltooide zijn studie bij David Kuyken en Willem Brons in 2011. Hij was 1ste prijs winnaar bij het Prinses Christina Concours in Enschede, waar hij tevens de Donemus prijs ontving voor zijn vertolking van hedendaagse muziek. Ook als begeleider van verschillende instrumentalisten was hij prijswinnaar bij dit concours.

Mattijs van de Woerd begon als zanger bij het Rotterdams Jongenskoor, met zijn broer Wouter. Die kon ook mooi zingen, maar uiteindelijk werd Mattijs de professionele zanger. Hij volgde het conservatorium en zong bij de Dutch National Opera Academy zijn eerste operarollen. “Ik dacht: dit wil ik doen, dit is zo leuk!”

Een toegangskaart kost 13 euro en is te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

UPDATE 27 APRIL: WEGENS OMSTANDIGHEDEN GAAT DE VOORSTELLING NIET DOOR

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.