Enquêtegegevens inwoners binnenstad gepresenteerd

Ruim 60 procent van de inwoners van de binnenstad van Doesburg vindt dat de politie onvoldoende zichtbaar aanwezig is. Tweederde deel van de inwoners van het centrum voelt zich veilig in de binnenstad en directe omgeving. Hondenpoep, vandalisme en jongeren zorgen voor de nodige ergernissen. Dat blijkt uit de resultaten van de enquête van de Wijkraad Binnenstad Doesburg.


De onderzoekresultaten zijn dinsdagavond gepresenteerd in Het Meulenhuus. De opkomst was hoog, zo laten aanwezigen DoesburgDirect.nl weten. Ook de opzet van de presentatie viel in de smaak.


Uit de enquête blijkt onder meer dat tweederde deel van de inwoners zich veilig voelt, maar dat ruim 60 procent vindt dat de politie onvoldoende zichtbaar aanwezig is.


Op de lijst van overlast wordt hondenpoep met 70 procent genoemd. Gevolgd door vandalisme (58 procent) en jongeren (53 procent).


Ten aanzien van de wensen van de bewoners van de binnenstad laat 91 procent weten voorstander te zijn van het behouden van het VVV kantoor. Zo’n 60 procent hecht waarde aan oude straatverlichting in de binnenstad.


Op de vraag of auto’s geweerd moeten worden uit de binnenstad antwoordde 65 procent met ja. Hard rijden van auto’s en de aanwezigheid van brommers en scooters wordt in 70 procent van de gevallen als overlast aangemerkt. Bijna 40 procent zegt ontevreden te zijn over de verkeersveiligheid en de parkeervoorzieningen.


Openbare toiletten, een politiebureau of –post en goed openbaar vervoer wordt door bijna de helft van de respondenten als gemiste voorziening opgegeven.


Op een rij de belangrijkste punten uit de enquête:

• historisch straatverlichting

• overlast hard rijdende auto’s

• handhaving fietsbeleid op zaterdag

• politiebureau/-post

• verkeerscirculatie binnenstad

• overlast parkeren

• strooibeleid

• overlast hondenpoep


Van de 1.400 uitgedeelte enquêteformulieren kwamen er 396 terug. De Wijkraad Binnenstad Doesburg gaat snel in overleg met de gemeente, te meer omdat er nog subsidie zou zijn om zaken die breed worden gedragen snel aan te pakken.

1 reactie

  1. Casper Bakker

    “Op de vraag of auto’s geweerd moeten worden uit de binnenstad antwoordde 65 procent met ja. Hard rijden van auto’s en de aanwezigheid van brommers en scooters wordt in 70 procent van de gevallen als overlast aangemerkt.”

    De vragen over deze onderwerpen waren in de enquete al zo suggestief, dat deze uitslag me niet verbaasd. Maar ik weet niet of op deze onderwerpen de resultaten echt betrouwbaar zijn. Ook de vragen over overlast van jongeren waren heel suggestief en daardoor mijns inziens niet betrouwbaar.

    Maar verder goed dat dit gebeurd. Nu nog iets objectievere vragen en dan is het helemaal top.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑