Chocolaterie Alberdeco in Doesburg heeft er weer een bijzondere bonbon bij. Na de mosterdbonbon, die vorig jaar werd gelanceerd en voor veel media-aandacht zorgde, heeft eigenaar Roy Kappert nu de bierbonbon. Volgens eigen zeggen is Alberdeco de enige chocolaterie in Nederland met een bonbon gemaakt van de Trappistenabdij Koningshoeven in Berkel-Enschot.


Broerder Wigbert heeft zo’n drie jaar geleden een opleiding als chocolatier gevolgd bij een bekende Brabantse chocolaterie, weet Kappert te melden aan DoesburgDirect.nl. ‘Met veel passie heeft hij een truffel ontwikkeld met een van hun kroonjuwelen’.


Door de samenwerking met de abdij heeft Chocolaterie Alberdeco een nieuw prachtig product in handen weten te krijgen. Het gaat om de zogeheten Quatruffel, een truffel die wordt vervaardigd van het krachtigste speciaalbier van La Trappe, de Quadrupel.


Kappert: ‘Door de juiste chocolade met de juiste ingrediënten te combineren, hebben de monniken een verrukkelijke bierbonbon weten te creëren. Naast de abdij zijn deze zogeheten heerlijkheden alleen bij Alberdeco te verkrijgen’.


Kappert kreeg vorig jaar landelijke bekendheid met zijn mosterdbonbon, een bonbon gevuld met Doesburgse mosterd. Aan de lancering van deze bonbon ging een lange tijd van proeven aan vooraf. Na de introductie doken zelf tv-zenders op de speciale Doesburgse lekkernij.


Zie ook:
Alberdeco bedenkt bonbon met Doesburgse mosterd