Zondag 22 april neemt het ‘Ensemble Ongestreken’ de luisteraars in de Doesburgse Grote of Martinikerk mee in een zoektocht naar de vereniging tussen dans en dood, tussen vrolijkheid en verdriet.

‘Ongestreken’ betekent niet dat het ensemble er verfomfaaid uitziet, integendeel het uit jonge musici bestaande ensemble is een fris uitziend vernieuwend ensemble in een unieke bezetting: er ontbreken strijkinstrumenten, vandaar hun naam.

Het kwintet telt een harp (Michelle Verheggen), een trombone (Matthijs van der Moolen), een fagot (Ben Zelinsky), een klarinet (Vincent Martig) en een fluit (Tirza Leenman).

De combinatie van een gemixt blaaskwartet en harp geeft eindeloos veel kleuren en klanken aan de muziek. Muziek die overigens voor het overgrote deel gearrangeerd wordt door de eigen ensembleleden Matthijs van der Moolen en Vincent Martig.

De musici ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij allen inmiddels hun studies hebben afgerond. Het repertoire van Ongestreken is breed, maar bestaat voornamelijk uit laatromantisch en twintigste-eeuws repertoire.

In 2014 gaf Ongestreken haar eerste concerttour, waarin door het hele land concerten gegeven werden Inmiddels zijn het repertoire en het niveau gegroeid, mede dankzij lessen van vooraanstaande muzikanten uit de Nederlandse muziekwereld. Op het programmavan zondagmiddag staan werken van o.a. Saint-Saëns, Stravinsky en Sibelius.

Het concert op 22 april begint om 15.30 uur. Toegangskaarten zijn voor 15 euro te verkrijgen via www.stidomu.nl of aan de kassa. Donateurs van Stidomu betalen 13 euro en jongeren tot 18 jaar mogen gratis naar binnen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.