Ensemble Severijn in Gasthuiskerk op 8 oktober

Ensemble Severijn klinkt op zondag 8 oktober door Gasthuiskerk Doesburg. Judith en Tineke Steenbrink werden al vroeg ingewijd in de geheimen van de oude muziek en brengen met hun gezelschap vanaf 15.00 uur een programma dat uiteenloopt van sacrale klanken tot de unieke collectie ‘Speelmuziek’, handgeschreven manuscripten van violisten uit de 18e eeuw.

In concerten waar barokmuziek haar grenzen overstijgt ontmoet Severijn muzikale vrienden. Het resultaat van die gezamenlijke inspanning is een programma met nieuwe muziek en een filmisch muziekpalet dat varieert van het ongegeneerd bombastische tot het minimalistisch piepkleine.

Judith Steenbrink was sinds haar studie bij onder andere Lucy van Dael actief bij Amsterdam Baroque Orchestra, Concerto Copenhagen, Cantus Cölln en als concertmeester verbonden aan the European Union Baroque Orchestra. Tineke Steenbrink is medeoprichter van Holland Baroque. Na docentschap aan conservatoria in Zwolle en Groningen is zij sinds 2014 als docent werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Het optreden op 8 oktober begint om 15.00 uur. Een toegangskaart kost 13 euro en is te bestellen op www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑