Het gerenommeerde ensemble ‘The Great Charm’ met ‘Friends’ Barokke Soloconcerti speelt in de Gasthuiskerk in Doesburg. Het concert vindt plaats op zondag 22 februari en begint om 15.30 uur. Het concert duurt ongeveer een uur. Toegang 12,50 euro, voor 65-plus 11,50 euro en voor donateurs van StiDoMu 10,50 euro, kinderen tot 12 jaar gratis.

 

Er worden werken uitgevoerd van Johann Sebastian Bach, Dario Castello, Antonio Vivaldi en Georg Philipp Telemann. De solisten zijn Gudrun Herb op blokfluit en traverso, Baldrick Deerenberg, blokfluit en Frank Wakelkamp op de barokcello. Het orkest bestaat uit professionele musici die allen op historische instrumenten spelen.

 

Het programma bevat een eigen bewerking van het beroemde 6e Brandenburgs Concert. Verder hoort u de prachtige echosonate van de vroegbarokke Italiaanse componist Dario Castello, een concerto voor cello van Antonio Vivaldi en het charmante concerto voor blokfluit en traverso van G. Ph. Telemann.

 

Gudrun Herb studeerde blokfluit en traverso aan de conservatoria in Utrecht en den Haag. Zij speelt regelmatig soloconcerten en zij speelt met het Huelgasensemble (tournee V.S.) het Tölzer Knabenchor (Italië) en het Collegium Vocale Gent.

 

Baldrick Deerenberg studeerde bij Frans Brüggen aan het conservatorium in Den Haag. Hij geeft cursussen en concerten in vele Europese landen en in Canada en Israël. Hij maakte radio- tv- en cd opnamen met o.a. het Antwerps Blokfluitconsort, het Orchester C.Ph.E. Bach Berlin, het Huelgas Ensemble (Paul van Nevel) en het Collegium Vocale Gent (Philippe Herreweghe.

 

Frank Wakelkamp studeerde ‘moderne’ cello aan het Utrechts conservatorium. Hij volgde masterclasses bij Frans Brüggen, Heinrich Schiff en Christophe Coin. Als orkestmusicus werkte hij met dirigenten als Jos van Immerseel, Ton Koopman en anderen.

 

Zoals bij The Great Charm gebruikelijk zult u kunnen genieten van heel bijzondere instrumentaties. Het 6e Brandenburgs concert klinkt in de originele bezetting laag en donker. Het is een spannende belevenis om deze muziek een keer in een stralend en feestelijk jasje te horen, want het ensemble heeft dit stuk voor hun bezetting met fluiten, violen, altviool, cello, contrabas en clavecimbel bewerkt. De sonata van Castello is heel bijzonder. The Great Charm wil graag dat deze interessante componist bij een breder publiek bekend word.

 

Het concerto van Telemann is het enige concerto waar blokfluit en traverso, de 18e eeuwse houten dwarsfluit, solistisch tegenover elkaar staan. In het laatste deel gebruikt Telemann zelfs folkloristische Poolse elementen.

 

Let op: Het voor zondag 22 maart aangekondigde concert in de Grote of Martinikerk kan geen doorgang vinden  in verband met de herinrichting van de kerk.

photo-398