Doesburger Erik Visser neemt deel aan de DaDa Run For Value, een jaarlijks evenement dat wordt gehouden tijdens de marathon van Rotterdam. Visser hoopt zo veel mogelijk geld op te halen voor projecten van Stichting DaDa.


Visser neemt deel met een team van zijn bedrijf The Future Group. Dit bedrijf is mede organisator van Run For Value. Het gaat om een sponsorloop waarbij elk team zijn eigen sponsorgelden binnen gaat halen.


Voor Visser is het de eerste maal dat hij deelneemt aan de run. ‘Ik heb nog niet eerder meegedaan omdat ik pas sinds 1 januari jongstleden verbonden ben aan The Future Group. Ik denk dat het een groot spektakel gaat worden en het lijkt me geweldig om “mee te lopen met de Marathon van Rotterdam”. Nou ja, een beetje dan’, aldus Visser.


Visser stelt dat hij de laatste jaren weinig aan sport heeft gedaan. Visser: ‘Het trainen is daarom erg belangrijk voor mij om nog een beetje fit aan de start van de etappe van minimaal 10 km te verschijnen en niet strompelend aan de finish te eindigen. Gelukkig kan ik bogen op ruime ervaring met hardlopen. Zo heb ik twaalf keer meegedaan met de Batavieren Race van Nijmegen naar Enschede, waarbij ik meestal de langste (12+ km) of de laatste (8,4 km) etappe liep’.


Stichting DaDa heeft als doel een bijdrage te leveren aan de verbetering van de zorg aan kinderen in ziekenhuizen en medische instellingen. Hierbij zijn kindvriendelijk, (visuele) communicatie en ouder-kind relatie de sleutelwoorden.

De stichting richt zicht op projecten/doelen die niet uit de normale middelen van het ziekenhuis of de gezondheidszorg gefinancierd kunnen worden.