Expositie Fotomagica & Waterpracht sluit af met concert

Fotomagica & Waterpracht sluit haar foto-expositie op zondag 12 juni af met een concert. Op eerste Pinksterdag zijn er liederen te beluisteren van Schubert, Mahler en Schumann gezongen door bariton Joep van Geffen en mezzo-sopraan Janneke Schaareman.


Van Geffen is lid van het Groot Omroepkoor, treedt op als solist in diverse oratoria en operaprojecten en geeft regelmatig liedrecitals. Schaareman heeft gezongen in diverse opera’s en recentelijk trad ze op bij het Schubert Festival in België.


Mark Toxopeus begeleidt beide professionele zangers met piano. In 2004 won Toxopeus een tweede prijs bij het Nationaal Concours van de Young Pianist Foundation.


Het concert begint om 14.30 uur. De foto-expositie is al vanaf 11.00 uur te bezichtigen. De entree voor het concert bedraagt tien euro. Dat is inclusief toegang voor de expositie. Plaats van handeling is ’t Huys Optenoort in de Meipoortstraat nummer 59 in het centrum van Doesburg.


Zie ook:
Expositie in Fotograficamuseum in Doesburg


3 reacties

 1. wil hoogstraaten

  Richard,

  Ik heb bij toeval gesproken met de initiatief nemers van dit concert en ben blij met de enthousiaste intitiatieven die zij in onze stad ontwikkelen.
  Toen ik hoorde dat er nog geen piano of vleugel beschikbaar was heb ik meteen een vleugel van mij die in de eind fase van een restauratie zit ter beschikking gesteld.
  Ik hoop op veel publiek en een mooi concert.
  Groet,
  Wil Hoogstraaten.

 2. Afke Kerkhoven & Arvid Ehlert

  Het is een bijzonder mooi instrument, wij danken Wil ten zeerste voor deze geste. Hij zal hem zelfs voor ons stemmen.

  Wil heeft een typisch Doesburgse instelling: “We zijn er toch om elkaar te helpen?!”
  Dat waarderen wij enorm en zullen in de toekomst zeker ook iets voor Wil gaan betekenen.

  Voor zaterdag a.s. zijn wij nog op zoek naar een aantal sterke mannen om ongeveer een uurtje te helpen bij het vervoer van de vleugel. Deze moet van de Windmolenstraat naar de Meipoortstraat. Neemt u dan s.v.p. contact op via afke@grafischeweelde.nl

  Afke Kerkhoven & Arvid Ehlert

 3. Afke Kerkhoven & Arvid Ehlert

  De typisch Doesburgse instelling heeft wederom gezegevierd. Een aantal mannen van de filmclubafdeling van Het Badhuis hebben helpende handen toegestoken en de prachtige vleugel van Gerhard Adam uit 1923 staat op zijn plaats, klaar voor het concert van morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑