Marleen Huizingh 14 juni benoemd tot wethouder Doesburg

Marleen Huizingh wordt volgende week benoemd als nieuwe wethouder van de gemeente Doesburg. Dat gebeurt tijdens een extra raadsvergadering op 14 juni. Huizingh volgt Frans Hofman op, die wegens uit de hand gelopen kosten rondom de renovatie van de wijk Noordelijk Molenveld onlangs het veld moest ruimen.


Naast de benoeming krijgt Huizingh een jaar de tijd om zich te vestigen in Doesburg. Voor de uit Lochem afkomstige nieuwe wethouder is ontheffing verleend van het woonplaatsvereiste voor de duur van een jaar.


Huizingh is nu nog werkzaam bij de Regio Achterhoek als programmamanager Vrijetijdseconomie. Van huis uit de 36-jarige D’66-er juriste. Ze werkte in het verleden onder meer bij de gemeentelijke overheid en bij het waterschap.


Met de komst van Huizingh kan de bestaande coalitie van SP, Stadspartij Doesburg en D66 door na het gedwongen vertrek van wethouder Hofman. Hofman werd verantwoordelijk gehouden voor forse krediet- en tijdoverschreiding bij de werkzaamheden in de wijk Noordelijk Molenveld.


Zie ook:
D66 levert nieuwe wethouder

1 reactie

  1. Berry Steenbruggen

    In Doesburg heeft Huizingh het 9 maanden vol kunnen houden en in de koekstad was het 5 maanden door bijten om voor de wachtgeldregeling in aanmerking te komen van 80% van 7000 euro. In Doesburg had ze maar 80% van 5000 euro!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑