De kans op een vestiging van broodjesketen Subway in Doesburg dit jaar in nagenoeg uitgesloten. Er heeft zich de afgelopen twaalf maanden geen enkele kandidaat gemeld bij de franchisegever. In september vorig jaar liet de regionale ontwikkelaar voor Subway weten op zoek te zijn naar een franchisenemer voor Doesburg.


‘Er is momenteel geen interesse vanuit Doesburg. In deze regio kiezen geïnteresseerden eerder voor de wat grotere plaatsen als Doetinchem en Winterswijk. Het afgelopen jaar heeft zich niemand voor een zaak in Doesburg bij mij gemeld’, aldus Hans Koens, die als ontwikkelaar optreedt voor Subway.


Voor Koens is er dan ook geen reden om zelf de boer op te gaan in Doesburg. ‘We hebben zoveel aanvragen voor anderen locaties, dat het al moeilijk is om deze af te handelen. Maar wanneer er interesse is, dan rijd ik direct naar Doesburg om te komen praten’.


Een Subway in Doesburg zou volgens Koens kunnen, maar past niet in de primaire doelstelling van de broodjesketen. Die doelstelling luidt dat er in elke plaats met minimaal 30.000 inwoners een Subway moet zijn.


Koens: ‘Maar voor cafetaria’s die in Doesburg een pand hebben en het concept willen wijzigen, zijn er zeker mogelijk. Daarnaast is er altijd ruimte voor een shop-in-shop-constructie, bijvoorbeeld bij een tankstation’.


Zie ook
Fastfoodgigant Subway wil naar Doesburg