In september is het thema van de expositie in het Kunstlab: Hollandse Luchten. De expositie is te zien in de winkel en expositieruimte in de Ooipoortstraat 35.

Eén van deelnemers van deze expositie is Gea Corbeek. Gea schildert en tekent al sinds haar vroegste jeugd. Toen weliswaar alleen in zwart ‘omdat ik geen zin had mijn kwast schoon te maken”.

Op de basisschool is daar pas kleur bij gekomen en olieverf deed zijn intrede dankzij een cursus in de jaren negentig bij de bekende Doesburgse schilder Ad van den Brink.

Corbeek exposeert al bij het Kunstlab sinds daar zo’n jaar of 4 geleden de exposities begonnen. En ze leverde ook meteen elke maand een schilderij in. Verkopen doet zij haar werk ook, maar meer via haar eigen website.

Hoewel ze van oorsprong rechtshandig is, schildert Gea sedert een herseninfarct in 2010, linkshandig. ‘Geen probleem’, zegt ze. ‘Ik ben er meteen mee begonnen en het gaat fantastisch’.

Kunstlab Doesburg in de Ooipoortstraat 35 is open van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Ook tijdens de Culturele Zondag zijn de deuren geopend.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.