Kinderfilmhuis De Teil in Doesburg presenteert de jeugdklassieker Floris met een jonge Rutger Hauer als ridder. De film draait op zaterdag 8 september om 14.00 uur in Het Arsenaal in Doesburg en is gratis te bezoeken.

Een heerlijk stukje nostalgie in zwart/wit met Rutger Hauer als ridder Floris van Rosemondt en Jos Bergman als Sindala in deze tv-serie Floris uit 1969 van regisseur Paul Verhoeven.

Floris van Rosemondt is de erfgenaam van een riddergoed dat ligt op de plaats waar het hertogdom Gelre grenst aan het Bourgondische rijk van Filips de Schone (1478-1506).

Karel van Gelre, de buurman van Filips, is er constant op uit meer land te veroveren, hierbij gesteund door het huurlingenleger van Maarten van Rossem.

Tijdens zijn reizen door het verre oosten is ook het landgoed van Floris ten prooi gevallen aan de veroveringsdrift van Karel van Gelre. Gesteund door de Indische fakir Sindala, die geheimzinnige krachten bezit, laat Floris het er niet bij zitten en sluit zich aan bij Filips.

De film duurt 100 minuten en is geschikt voor alle leeftijden. Vanwege Open Monumentendag is de film gratis te bekijken. Deze filmklassieker is Nederlands gesproken.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.