Over het boek ‘Over elfjes en kogelgaten’ van Doesburgse Anneke de Bundel en haar vaste fotografe Nicole Franken is een expositie te zien. De expositie is te bezichtigen in Het Arsenaal.

Op donderdag 3 december vertelden De Bundel en Franken in de filmzaal van het Arsenaal over de vele avonturen die leidden tot het boek ‘Over Elfjes en kogelgaten’ dat eind oktober is gelanceerd in Amsterdam.  Tevens is tijdens die avond de expositie, twaalf beelden uit het boek, geopend.

‘Over Elfjes en Kogelgaten’ bestaat uit zes reisreportages over bestemmingen waar de natuur en het landschap noodgedwongen een grote rol spelen in het dagelijks leven. Iedere reportage is voorzien van indringende foto’s en wordt afgesloten met een damesverhaal.

De auteurs vertellen hierin vol humor over hun eigen belevenissen tijdens de reis. Fotograaf Jimmy Nelson schreef het voorwoord.

Journaliste Anneke de Bundel is geboren in België in het jaar waarop de landschildpad Tui Malila in Tonga op 188-jarige zijn laatste adem uitblaast. Al op jonge leeftijd verhuisde ze naar Nederland. Een voorval waarvan ze nooit zou herstellen. Ze woonde achtereenvolgens in de VS, Spanje en het vroeg gestorven Joegoslavië. Ze portretteert het liefst mensen op zoek naar geluk. Meestal tegen de stroom in.

Fotografe Nicole Franken is geboren in Rotterdam op de koudste dag van 1976, naar verluidt in ski-pak, wist niet hoe snel ze naar Curaçao moest vertrekken om op te warmen. Reisde per bus van hotspot naar hotspot, opmerkelijk voor iemand met een afkeer van het openbaar vervoer. Streek uiteindelijk neer op een boot op een oer-Hollandse plas. Vangt met haar camera dat wat buiten beeld dreigt te blijven.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Hotel Doesburg.