Van 15 juni tot en met 27 juli 2012 exposeert de Texelse kunstenaar Daan van Loenhout in de Martinikerk te Doesburg. De expositie omvat een aantal originele houtskooltekeningen. Deze verkoopt de kunstenaar niet, want hij behoudt graag zijn collectie. Bovendien zijn deze formaten voor de meeste interieurs wat groot. Voor degenen die toch iets willen aanschaffen zijn er al dan niet ingelijste ‘giclées’; dit zijn afdrukken op zuurvrij papier met duurzame inkt.


Midden in de polder op Waddeneiland Texel is Van Loenhout vaak te vinden in een weiland om schapen of koeien te schetsen. Ook neemt hij regelmatig aankomend tekenaars mee naar een stal om ze tekenonderwijs te geven. ‘Naar de natuur werkend ontmoet je het dier zoals het is. Het reageert op jou en dat wil je graag weergeven’, aldus de kunstenaar.


Behalve tekeningen van dieren maakt Van Loenhout ook muurschilderingen, illustreert hij zo nu en dan verhalen of maakt hij schilderijen in opdracht of vanuit vrije inspiratie. Er een informatiemap over het overige werk van deze kunstenaar.