Kunstenares Corinne Boureau exposeert vanaf 7 december haar nieuwste werk in Het Bovenhuys in haar woonplaats Doesburg. Boureau maakt frescoschilderijen van poëtische uitbeeldingen. Daarnaast maakt ze beelden van brons en terracotta. De kunstenares laat zich haar hele werkzame leven al inspireren door het idee: waar komt de mens vandaan?

 

De rode draad in haar werk is nu het thema ‘landschap’. Vroeger was dit thema een geliefd onderwerp van onder andere de Hollandse meesters, maar daarna raakte het onderwerp wat in de vergetelheid.

 

Tegenwoordig is het thema ‘landschap’ weer terug in de zorg om de natuur. Deze aandacht en zorg voor de natuur is kenmerkend voor het werk van Boureau. Mens en natuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat beeldt zij uit.

 

Boureau exposeert in binnen- en buitenland. Ze woont in een voormalige stadsboerderij en de tuin achter haar huis is een van de inspiratiebronnen. Daarnaast doet ze inspiratie op tijdens haar reizen, onder meer door China en Nieuw Zeeland.