De Doesburgse kunstenaar Donnie Gerhardus houdt op 1 november een expositie in de Gasthuiskerk in Doesburg. De expositie is vanaf 12.00 uur geopend en de entree is gratis.

 

Donnie Gerhardus schildert vanaf zijn zeventiende levensjaar en beschouwt zichzelf als een hartstochtelijk schilder. Gerhardus werd in 1969 geboren in Doesburg. Na een studie aan De Ateliers in Haarlem vestigde hij zich in 1991 in Doesburg. Hij kreeg een aantal beurzen van het huidige Mondriaanfonds en exposeert zo nu en dan.

 

Op 1 november hangt tijdens de Culturele Zondag in Gasthuiskerk Doesburg een groot schilderij van Gerhardus, van ruim twee bij twee meter. Het kunstwerk toont de rivier de IJssel.

 

Daaromheen exposeert de kunstenaar een tiental andere schilderijen waaronder ‘Gestolen momenten’ zoals zoals hij ze zelf noemt. De schilderijen zijn zo levensecht dat het lijkt alsof je zo maar even iemand zou kunnen aanspreken en naar de weg vragen.

 

Gerhardus maakte deze werken in een eigenaardige techniek van siliconenkit met olieverf. Op weer andere schilderijen, ‘uit het hoofd geschilderd’, hebben de figuren een meer archetypische uitstraling. In de Gasthuiskerk zijn ook schilderijen te zien op glas, geplaatst in een lijst met stokjes en balletjes die een wereld op zichzelf vormen.