Podium Acanthus Doesburg meldt een bijzonder concertprogramma op zondagmiddag 1 november met vier jonge musici, te weten Charlotte Oord (dwarsfluit), Irene Hoogveld (sopraan) en het gitaarduo Koen Hutten en Marlot Hendriks.

 

Twee werken voor fluitsolo omarmen een prachtig lied van de Nederlandse componiste Tera de Marez Oyens, ‘The Narrow Path’ voor fluit, sopraan en gitaarduo. Als introductie speelt Charlotte drie delen uit een werk voor fluit solo: de Partita in a-moll BWV 1013, die toegeschreven is aan Joh. Sebastian Bach. Het werk klinkt toegankelijk maar eist veel virtuositeit van de fluitist.

 

Daarna brengen de vier musici samen het lied ‘The Narrow Path’, voor sopraan, fluit en gitaarduo ten gehore. Op 3 november a.s. wordt in Zwolle met een Concert feestelijk gevierd dat de website en de oeuvre-catalogus van de Stichting Tera de Marez Oyens Fonds wordt gelanceerd. Het viertal dat op zondag 1 november bij Podium Acanthus optreedt speelt daar ook dit prachtige lied.

 

Het concert op 1 november wordt afgesloten met het lyrische en bekende solowerk voor fluit van Claude Debussy: Syrinx. Daarin wordt het oude Griekse verhaal verteld hoe de God Pan de nimf Syrinx achterna zit. Zij wil niets van hem weten en verandert net op tijd in een bos riet. Pan is dan zo droevig dat hij riet afsnijdt en daarop gaat fluiten. De Panfluit is geboren.

 

Charlotte Oord begon al jong met dwarsfluitlessen aan de muziekschool in Hoorn. Nu studeert zij aan ArtEZ  het  conservatorium te Enschede, bij Hans Nijman. Naast haar opleiding aan het ArtEZ conservatorium speelt Charlotte in het Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT).

 

De sopraan Irene Hoogveld won zij diverse prijzen tijdens zangconcoursen. Zij studeert aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Claudia Patacca. Irene is actief in opera, oratorium en het liedrepertoire. Zij werkt o.a. samen met het Nederlands Accordeon Ensemble en het Parnassus Ensemble. Daarnaast trad Irene meerdere keren op met de Nederlandse Reisopera. Zij volgde masterclasses bij onder andere Margreet Honig, Olaf Bär en Thomas Oliemans.

 

Marlot Hendriks en Koen Hutten vormen reeds een vast gitaarduo waarmee zij regelmatig optreden. Marlot Hendriks is student klassiek gitaar aan het ArtEZ conservatorium te Enschede bij de gitaarpedagoog Ulrich Steier. Zij viel in de prijzen bij het Concours van het Twents Gitaar Festival. Zij volgde diverse masterclasses o.a. bij MarcinDylla en Carlo Marchione. In 2015 nam Marlot deel aan het EGTA soloconcours en wist daarbij de finale te behalen.

 

Koen Hutten begon pas op vrij late leeftijd met gitaarlessen. Aanvankelijk speelde hij elektrisch gitaar. Toen hij per toeval een opname van Segovia hoorde was hij zo onder de indruk dat hij besloot klassiek gitaar te gaan leren spelen. Koen studeert aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede, ook bij Ulrich Steier. Ook hij volgde diverse masterclasses in binnen- en buitenland, o.a. bij Udo de Haes en Harry Sacksioni. Koen treedt zowel op als solist als in ensemble verband.

 

De concerten zijn op 13.30 en 15.00 uur. De duur van een concert is ongeveer 30 minuten. Tijdens de concerten is er geen inloop mogelijk.