Kunstenaar Floris Wolvetang uit Drempt zal in de kelder van het Raadhuis in Doesburg zijn betoverde bos tentoonstellen. Naast dw schilderijen van zijn bijna ‘menselijke’ bomen hangen er enkele andere schilderijen van gezichten.  Zij behoren tot het meest recente werk van Floris Wolvetang. Het werk van Wolvetang is vanaf zondag 18 maart om 13.30 uur te bekijken.


Al van jongs af aan zwerft Floris Wolvetang graag door bossen. Hij houdt van de natuur en vooral van bomen. Als je veel in bossen rondloopt, gaan dingen je opvallen; bij voorbeeld bomen die in de schaduw van andere niet tot hun eigenlijke groei komen, terwijl andere op hun naaste steunen en sommige helemaal met elkaar vergroeid zijn. Des te beter hij de bomen bekeek, des te meer menselijke vormen  ging Floris Wolvetang ontdekken.


Tijdens zijn opleiding aan de Hoge School voor de Kunsten in Arnhem ging hij zich ook bezighouden met modeltekenen. De lijnen en spieren van de verschillende onderdelen van het menselijk lichaam vond hij interessant, omdat hij deze lijnen in bomen herkende.


Met zijn fototoestel trok hij er veelvuldig op uit om vormen van bomen vast te leggen in de buurt van zijn woonplaats Drempt, maar ook verder van huis. De mooiste bomen vond hij in Andalusië, in Zuid Spanje. Schitterende platanen, maar ook eeuwenoude olijf –en lindebomen toonden hun haast menselijke vormen.


Hij begon de figuren, die hij in de bomen zag te schilderen, als een ode aan de boom. Uitdaging werd gevonden in het zo dicht mogelijk benaderen van de textuur van de boom. Elke boom is anders, de ene ruw, de ander glad, bovendien heeft elke boom een andere kleurschakering. Net als bij mensen heeft de één wat meer meegemaakt dan de ander. Dit wordt zichtbaar in littekens of gewoon door rimpels en groeven.