Stichting de Raadskelder meldt een nieuwe expositie in Doesburg. Het gaat om een expositie van kunstenaar Marius de Groot. De Groot heeft als doel bezoekers mee te nemen op een ontdekkingsreis binnen uzelf en uw eigen creativiteit. De expositie loopt van 26 mei tot en met 23 juni (13.00 tot 17.00 uur).

 

Met de frames, waarbinnen geschilderde panelen verwisseld kunnen worden, ontstaat er een breed scala aan mogelijkheden het object te veranderen en dit  ontlokt  een scheppingskracht vanuit de toeschouwer. De gebruiker kan zelf het beeld bepalen met de kunstbouwstenen van Marius de Groot.

 

Kubussen bijvoorbeeld, letterlijk op zichzelf staande kunst, waarbij vooral met meerdere stukken de mogelijkheden eindeloos zijn.  Met een minimale verandering is er de verrassing van meerdere “gezichten”. Van een kubus kun je zonder tussenkomst van spiegels of andere hulpmiddelen slechts 3 vlakken in één keer zien. Hierdoor moet je op onderzoek uitgaan om alles beter te kunnen zien.

 

Marius de Groot is autodidact met een enorme passie voor kunstvormen. Zijn achtergrond ligt in de scheepvaart. Na diverse sociale opleidingen belandde hij in de theatersector  als belichter. Vanuit die werksfeer vertrok hij naar Nepal.

 

Door  opbouwwerk bij een theater,  kwam hij weer in aanraking met een oude jeugdpassie. ‘Middels kunst letterlijk en figuurlijk  interessante objecten onder de mensen brengen’, aldus De Groot. Alleen zo kon hun eigen creativiteit verder ontwikkeld worden.

 

Na terugkeer eind 2008 startte hij een eigen atelier in Dieren om zijn droom verder te kunnen uitbouwen. De expositie is geopend op zaterdag en zondag vanaf 26 mei t/m 23 juni 2013  van 13.00 tot 17.00 uur in de Raadskelder te Doesburg.

Marius de Groot