Zippora Meijer houdt vanaf vandaag een expositie in de Buurtacademie in Doesburg. Meijer, geboren op 11 maart 1961 te Zevenaar, heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig kunstenaar. Bijna twee jaar woont ze in Doesburg en exposeert nu haar werken bij de Buurtacademie.

 

Al sinds de jaren 90 heeft ze zich met verschillende vormen van kunst bezig gehouden. Niet alleen schilderijen, maar ook het creëren van unieke tassen, sieraden, kledingstukken, meubelstukken en andere objecten.

 

Ze is altijd opvallend geweest met haar gebruik van kleuren en heeft daarmee veel geëxperimenteerd. In haar ontwerpen vind je veel en divers materiaal gebruik.

 

In begin jaren ’90 heeft ze veel naamsbekendheid verworven met exposities, een fashion show, persberichten, registratie bij het Kunsthistorisch Documentatiecentrum Den Haag, nominatie bij Rotterdams Kunstdesign ’95 en in verschillende boeken waaronder de encyclopedie ‘Wie is wie in Nederland’.

 

De expositie is maandag t/m vrijdag te bewonderen van 8.30 tot 17.00 uur bij de Buurtacademie, De Linie 4, te Doesburg. www.buurtacademiedoesburg.nl.

 

collage