Op dinsdagavond 26 februari om 20.00 uur vindt een extra concert plaats bij Podium Acanthus te Doesburg. Daar treden Ivette van Laar – sopraan en Ellen Lutz – piano op met een liederenrecital.

Onder de titel ‘Frauenliebe und –leben’ geven sopraan Ivette van Laar en pianiste Ellen Lutz vrijdag 26 februari bij podium Acanthus te Doesburg een liedrecital.

Naast de bovengenoemde liederencyclus van Robert Schumann, staan er ook liederen van Bertha Frensel Wegener-Koopman op het programma. Deze tamelijk onbekende Nederlandse componiste schreef aan het begin van de twintigste eeuw in een eclectische stijl prachtige liederen op gedichten van onder andere Heinrich Heine en Rabindranath Tagore.

De sopraan Ivette van Laar studeerde zang bij Anne Haenen en behaalde haar Masterdiploma bij Harry van Berne. Op dit moment bekwaamt zij zich verder aan het Lichtenberg-Institut in Duisland.

De afgelopen jaren werkte zij aan diverse opera en muziektheaterproducties mee, waaronder Dido and Aeneas (Belinda), le Nozze di Figaro (Susanna) en die Zauberflöte (Koningin van de Nacht).                       

Ellen Lutz studeerde piano bij Michael Davidson en kamermuziek bij Kelvin Grout. Als uitvoerende heeft zij een rijke ervaring in het begeleiden van koren en instrumentalisten. Met dit recital pakt zij haar oude liefde, ‘Das Lied’, weer op.

Toegang voor het extra concert bedraagt 15 euro per persoon. Dat is inclusief koffie of thee vooraf aan het concert. Het concert is zonder pauze. Reserveringen kan via podium@acanthus.demon.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice,PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph Klaassen en La Boucherie.