Fabels eten & drinken in Doesburg is dicht. Het relatief nieuwe horecabedrijf in de Meipoortstraat staat te koop. Eigenaar Hugo Weis wil het bedrijf verkopen vanwege familieomstandigheden van zijn compagnon Jimmy de Jong.


De Jong runde Fabels sinds de opening in juni dit jaar, maar moet vanwege familieomstandigheden stoppen. Het horecabedrijf is sinds kort gesloten en staat nu te koop.


Eigenaar Hugo Weis spreekt van een heel vervelende situatie. ‘Het liep hartstikke goed. Jimmy zou Fabels draaien en ik mijn eigen pakketservicebedrijf in Arnhem. Door familieomstandigheden kan hij niet verder en moet ik Fabels verkopen’.


Weis oriënteert zich momenteel op het zoeken naar een geschikte makelaar. Daarnaast hoopt hij op reacties van mensen die interesse hebben in de zaak. ‘Toen wij het kochten na lunchroom Ronalda, waren er meerdere geïnteresseerden. Misschien dat uit die hoek nog interesse is.’


Vorige week zondag trok De Jong de deur van Fabels voor het laatst dicht. De zaak blijft dicht totdat het verkocht is. Een constructie waarbij het open blijft tot de verkoop, is volgens Weis uitgesloten.


Fabels eten & drinken opende begin juni de deuren. Enkele dagen later moest het noodgedwongen alweer dicht vanwege onduidelijkheid over de vergunning. Enkele dagen later ging het weer open. Tijdens het evenement Binnenste Buiten viel Fabels in de prijzen. Van de Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV) kreeg het de prijs voor de beste presentatie en uitstraling tijdens het evenement.