Delicatessenwinkel Delikasa in Doesburg heeft het assortiment uitgebreid met fairtrade producten uit de Filippijnen. Het gaat onder andere om bananenchips, zwarte rijst en kokosnootolie.

Gekocht bij kleine boeren en fairtrade organisaties, zo laat Marja Aarts van Delikasa weten. ‘Er wordt geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daarbij zijn alle producten glutenvrij en gmo-vrij, wat staat voor vrij van genetische modificatie.

Delikasa heeft zich de laatste jaren steeds meer ontwikkeld als een brede delicatessenshop, nadat het vooral bekend stond om de kaas en de noten. Recent kwam de winkel in het nieuws door de lancering van een eigen metworst, gevuld met onder andere Doesburgse Mosterd.

Ook zijn sinds begin dit jaar alcoholarme en alcoholvrije wijnen verkrijgbaar in de winkel in de Kerkstraat in Doesburg. Het gaat hierbij om wijnen van Dream Line.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.