De Doesburgse ondernemers van LOC 17 hebben de afgelopen maanden benut om tot een financieel haalbaar plan te komen voor de loods op locatie Turfhaven. Hiermee is er een ‘go’ voor de plannen, zo laat de gemeente weten.

De komende weken worden de puntjes op de i gezet. Het streven is om uiterlijk in september de koop-ontwikkelingsovereenkomst met LOC17 te sluiten.

Er is gekozen voor een gefaseerde aanpak. Er wordt begonnen met een gedeeltelijke restauratie van de loods. Dit is hard nodig omdat deze oude loods van de Gelderse Tramwegen/Doesburgse Betoncentrale in de loop der jaren behoorlijk in verval is geraakt. Vervolgens worden de onderdelen van het plan gefaseerd uitgevoerd.

Het programma van LOC17 omvat een voorzieningengebouw, horeca, feestzaal met podium annex markthal, bedrijfsunits vanaf 50 m2 en een aantal vakantieappartementen op de eerste verdieping van de loods.

Het doel is om met ingang van het zomerseizoen 2018 in ieder geval te beschikken over een modern en goed ingericht voorzieningengebouw voor de haven- en campergasten.

Lees ook:
Doesburgse ondernemers willen met LOC17 de Turfhaven exploiteren

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.