Op zaterdag 21 maart geeft het Fanfare Korps Nationale Reserve (FKNR) onder leiding van haar dirigent/kapitein Harrie Wijenberg een concert in het Martinus Atrium in Doesburg. Het concert begint om 20.00 uur en de kaartverkoop a €5,– verloopt via VVV Doesburg. Op uitnodiging van Muziekcorps der Voormalige Schutterij Doesburg komt de Fanfare dit bijzondere concert geven ter ere van de eeuwviering van het Korps Nationale reserve.

 

Tijdens het concert zal een aantal belangwekkende gebeurtenissen en periodes in het bestaan van de Nationale Reserve en de Vrijwillige Landstorm door de eigen Fanfare van het Korps Nationale Reserve muzikaal worden uitgebeeld. Achter het orkest zullen historische beelden worden getoond.

 

Het concert begint met het ten gehore brengen van stukken gerelateerd aan de eerste wereldoorlog. De FKNR zal een speciaal voor dit concert gearrangeerde mars spelen in een historische bezetting. Daarna kwamen de “roaring twenties”, grote economische crisis in de jaren ’30, gevolgd door de tweede wereldoorlog waarna een nieuwe tijd aanbrak. Dit wordt muzikaal uitgebeeld met de lastige maar zeer sprankelende “Fanfare for a New Era”.

 

De tweede wereldoorlog werd opgevolgd door de koude oorlog en meer specifiek voor Nederland, de Indiëcrisis, wat leidde tot de oprichting van de Nationale Reserve. Vele belangwekkende gebeurtenissen in het bestaan van het Korps Nationale Reserve, waaromheen de FKNR een muzikaal programma heeft samengesteld. De presentatie van het programma deze avond wordt gedaan door Hans de Herdt.

 

In verband met zeer beperkte parkeergelegenheid worden bezoekers uit Doesburg verzocht zoveel mogelijk met de fiets of lopend te komen.