Fastfoodgigant Subway wil naar Doesburg

De grootste broodjesketen ter wereld, het Amerikaanse Subway, wil een zaak openen in Doesburg. Subway is op zoek naar een franchisenemer die een vestiging of een shop-in-shop wil starten in de Hanzestad.


Subway is met 32.600 vestigingen verdeeld over 91 landen de grootste sandwichfranchiseketen ter wereld. In ons land heeft Subway tachtig zaken. Area development manager Justin Goes stelt dat er ruimte is voor meer zaken, onder andere in Doesburg.


‘We zijn zoekende in Doesburg’, voegt Hans Koens, die als ontwikkelaar optreedt voor Subway, toe aan DoesburgDirect.nl. ‘We zoeken een enthousiaste franchisenemer voor Doesburg, iemand met een pand. Naast een vestiging in Doesburg is het ook mogelijk te kiezen voor een shop-in-shop-constructie. Voor wie een cafetaria of snackbar bezit, is de formule een kans.’


Wanneer Subway in Doesburg start is onbekend. Wel is duidelijk dat, wanneer zich een franchisenemer aandient, het snel kan gaan. Koens: ‘We kunnen binnen twee maanden een zaak inrichten en opstarten. Recent hebben we een zaak geopend in Doetinchem. Nu zoeken we gericht naar franchisers in Winterswijk, Zevenaar en Doesburg’.


Belangstellenden moeten bij voorkeur over een pand beschikken en rekening houden met een investering van zo’n 40.000 euro. ‘En de Engelse taal machtig zijn’, aldus Koens. ‘Want alle documentatie is in het Engels en de trainingen worden in Amerika gegeven, uiteraard ook in het Engels.’

1 reactie

  1. Gedupeerde

    Goededag,

    Het is niet waar wat Koens zegt. In Duitsland (Keulen) kun je ook de Subway opleiding volgen. Punt daar is dat Subway daar grote problemen heeft. Advocaat Prasse heeft 100 franchisenemers van Subway als klant en voert op dit moment ongeveer 40 rechtszaken tegen Subway. In Duitsland is Subway recentelijk uit de franchisclub gegooid.

    Google maar eens het volgende: Lizenz zum Abkassieren für Subway

    Voor meer informatie: subwayleed@gmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑