Het scholenvoetbaltoernooi 2014 is gewonnen door FC Kip en MultiCulti. FC Kip won in de categorie Groep 5 en 6, en MultiCulti was de beste in Groep 7 en 8.

 

Voor het toernooi voor de groepen 5/6 hadden zich vier teams ingeschreven en die vertegenwoordigden ook de vier scholen in Doesburg: Barcelona (Horizon Ooi), De Aapjes (Horizon Stad), F.C. A.F. (Anne Frank) en FC KIP (De Wetelaar). In een poule werd er tweemaal tegen elkaar gespeeld met daarna nog de finale tussen de nummers een en twee uit die poule. F.C. A.F. werd vierde, Barcelona derde en de finale werd verloren door De Aapjes en zij werden dus tweede. De zeer terechte winnaar, zijn wonnen alle wedstrijden, werd dus FC KIP.

 

In het toernooi voor de hogere groepen 7/8 werd er gespeeld door FC De Wetelaar (De Wetelaar), FC Dogs (Anne Frank), FC Multi Culti (Horizon Stad) en FC Knolpower (Horizon Ooi). De opzet was hier hetzelfde en de finale werd uiteindelijk gespeeld tussen Fc De Wetelaar en FC Multi Culti. Na een zeer spannende en gelijk opgaande strijd was het na 15 minuten 1-1 en dus volgden er strafschoppen. De bloedstollende serie werd uiteindelijk met 5-4 gewonnen door FC Multi Culti en dat werd uitbundig gevierd.

 

Sportclub Doesburg gaat nadenken over een iets gewijzigde aanpak voor het komende toernooi, een ‘apart’ toernooi voor de groepen 5, 6, 7 en 8, en hoopt daarmee nog meer kinderen aan het voetballen te krijgen. Ondersteuning vanuit Breedtesport Doesburg, middels de stagiaires die de sportlessen verzorgen op de basisscholen, en de leraren/leraressen is daarbij zeer welkom.

 

 

Foto winnaar Groep 7 8 FC Multi Culti (Horizon Ooi)

Schermafbeelding 2014-10-18 om 18.16.02