De Protestantse Gemeente Angerlo-Doesburg maakt donderdag 29 januari in de Galluskerk in Angerlo de winnaar bekend van de gedichtenwedstrijd. 29 Januari zal de Gedichtendag officieel de Poëzieweek 2015 openen. Hèt poëziefeest van Nederland en Vlaanderen.

 

Op die dag vinden er op tal van plaatsen in beide landen activiteiten plaats die te maken hebben met gedichten, dichters en de dichtkunst. In Angerlo wordt Gedichtendag gevierd met de uitslag van een gedichtenwedstrijd die uitgeschreven is door de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg.

 

Dat gebeurt tijdens een feestelijke avond, waarop stadsdichter Jan Vijn optreedt, Jan Ravensteijn een paar mooie gedichten van bekende dichters zal laten horen en het overrompelende  muziektheater WhatEverHappens, bestaande uit zes vrouwen en twee mannen,  de sterren van de hemel zullen spelen en dansen, muzikaal begeleidt door Zwaan Stam.

 

De avond in de Galluskerk begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 5 euro. Dit is inclusief ontvangst met koffiethee en drankje