Feestjaar 777 in Doesburg start op 19 september 2014

Het Feestjaar 777 in Doesburg start op 19 september 2014, exact op de dag dat Doesburg 777 jaar stadsrechten heeft. De officiële countdown start deze week, op 19 september 2013. Dat is ook de dag dat de website van de Stichting actief wordt. Die website bevat een teller die 365 dagen aftelt, en het laatste nieuws over de 7 thema’s: Geschiedenis, Culinair, Muziek, Sport, Cultuur, Hanze en Verwennen. Op de website, en via Facebook en Twitter, kunnen ideeën worden aangedragen en kunnen de laatste ontwikkelingen worden gevolgd.

 

Om het Feestjaar goed te kunnen optuigen is de medewerking van de Doesburge bevolking belangrijk. Met die medewerking zit het zoals altijd in Doesburg wel goed, laat de organisatie weten. Er zijn al verschillende toezeggingen binnen van vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken. Maar om de uitvoering van de vele plannen en ideeën in goed banen te leiden is meer nodig. Geld en vooral: tijd.

 

Verschillende organisaties willen graag meewerken en meedenken, maar hebben hun programma voor 2014 al vol. En ook de raderen van subsidiegevers en sponsoren draaien vaak langzaam. De stichting gaat de tijd tot 19 september 2014 dan ook gebruiken voor de verdere uitwerking van alle plannen, en voor de werving van extra sponsoren.

 

De stichting vraagt daarvoor de medewerking van alle Doesburgers. Heeft u plannen of ideeën, wilt u meewerken? Neem dan contact op. Vanaf 19 september zijn alle gegevens te vinden op www.doesburg777.nl.

 

De Stichting Doesburg 777 is bereikbaar via het email-adres info@doesburg777.nl, op www.doesburg777.nl, en via facebook en twitter.

 

14 reacties

 1. robert duis

  a) Even in het e-mail adres de kleur van de “l” achter de “n” wijzigen ….. anders komen er geen e-mails!

  b) Dit is de 7-de keer dat ik iets lees over 777: 02-01/30-05/19-06/27-06/05-07/12-07/17-09 – 2013.

  Hoop 1) antwoord te krijgen op mijn voorstel/offerte gedaan op 12-07-2013 en
  Hoop 2) de 8-ste keer iets te lezen over: CONCRETE PLANNEN.

 2. Richard Kok

  @Robert,
  Dank voor je opmerking over het e-mailadres. Is direct aangepast.

 3. Hanneke Hoed

  Lees ik dit goed: een feest JAAR dat pas begint op 19 september ?
  Wat een gemiste kans voor Doesburg, de Doesburgers, de toeristen!
  Er valt toch veel meer uit te halen, denk eens aan al die jaarlijkse evenementen die in september al voorbij zijn.
  Dan kunnen we ons druk maken over hoe we de binnenstad weer levendig krijgen maar als we ons eigen feestje niet aangrijpen ter promotie van diezelfde binnenstad, gaat er naar mijn bescheiden mening iets niet goed.
  Het feest van Doesburg 775 jaar hebben we gemist, laat dit niet ook zo’n misser worden.

 4. Pietertje Vree

  Een jubileumfeest geef je in het Jubileumjaar. Verscheidene Doesburgers hebben al tijden geleden ideeen aangedragen maar nog niets gehoord van deze commissie. Het enige dat we lezen is dat er weer eens iemand uit het bestuur is gestapt. Het duurt te lang. Concrete plannen moeten er komen. Als deze commissie sneller had gehandeld had er naar mijn mening op 1 januari 2014 een start gemaakt kunnen worden met dit jubileum.
  Ik ben erg benieuwd naar de website die er nu dan eindelijk gaat komen. Ook twitter en facebook mogen wat mij betreft wel wat actiever. Wil je de gemeenschap mobiliseren om dingen te regelen, dan moet je er ook midden in staan. Wordt wakker jubileumcommissie voor het te laat is en ga aan de slag. 777 vier je in 2014! Doesburg staat te poppelen.

 5. Hanzestad Radio

  Wij zijn wel nieuw in Doesburg maar wil toch een mening geven.
  Als je een “Feestjaar”wilt organiseren dan is het start schot meestal op 1 januari.
  Nu verspild de jubileumcommissie 8 1/2 maand waarin juist alles moet gebeuren in aanloop naar die 19 september.
  Zonde van de verlorentijd en zonde dat ze er zelf niet eens op komen.

 6. Han Jansen

  Lees ff het persbericht: het gaat om een jubileumJAAR van 19 sep 2014 tot 19 sep 2015, dus geen KALENDERjaar!
  We hebben dus een HEEL JAAR om met elkaar te vieren 😉

 7. Aloys Seegers

  Alweer een gemiste kans voor alle Doesburgse bedrijven ( winkels ) om hier in de zomer al van te profiteren. de binnenstad heeft het hard nodig. begrijp ook niet dat de Wethouders van de gemeente Doesburg dit allemaal laten gebeuren.

 8. Wil van Dooren

  volgens mij moet je het vieren in het jaar van de stadsrechten en dat is 2014 en niet 2015…ik zou zeggen begin het jaar 2014 mooi met veel feest en en laat het door lopen tot het einde van 2014(of is het geld er alweer doorheen gejast aan monumenten en waterkraantje enz..) doe er wat mee met de doesburg binnenstebuiten en in weekenden de binnen stad dicht te doen(is gelijk een mooie kans om te kijken of dit echt eens een keer lukt, want als men niet geprobeerd weet men nooit hoe het is) met veel springkussens en kraampjes.. volgens mij moet dit lukken maar doe het dan wel in het jaar van de 777 en niet ook 778?

 9. Frans van der Krul

  Het wordt dus in 2015 een feest van het vorige jaar!
  Dit kan toch niet waar zijn?
  Geheel 2014!

 10. Han Jansen

  Klets, Frans … De bedoeling zou zijn om het hele jubileumjaar, dus van sep 2014 tot sep 2015 festiviteiten te organiseren. Dat is inderdaad wat anders als het kalenderjaar 2014 tot feestjaar te bestempelen. Een jaar blijft echter een jaar, het is een kwestie van definiëren dus …

 11. Johan Metgezel, Dieren

  @Han Jansen: je kunt je in allerlei bochten wringen Han, maar jij weet ook dat het feitelijk zo is dat in het kalenderjaar waarin het jubileum valt de festiviteiten plaatsvinden. Met als hoogtepunt in dat kalenderjaar, de feitelijke dag c.q. maand van dat jubileum.

  In jouw belevenis vieren we biijvoorbeeld in augustus 2015, een jaar na dato, dat in september 2014 Doesburg 777 jaar stadsrechten had……………………????

  Voetbalclub PSV doet in 2015 ook niets meer om het feit dat de club dit jaar 100 jaar bestaat, en zo zijn er nog honderden voorbeelden.

  Nogmaals: een jubileumjaar betreft een kalenderjaar !!!

 12. Han Jansen

  Ik wring me me niet in bochten. Wat maakt het uit: het is een kwestie van definitie. We zijn met elkaar degenen die de activiteiten organiseren, en kunnen dus ook bepalen tussen welke data dat gebeurt. Het is belangrijker dat we er iets leuks van maken, dan gaan zitten kissebissen of dat wel of niet in een kalenderjaar zou moeten …
  En mocht Doesburg hierin een uitzondering zijn, onderscheidt ons dat juist van de anderen, toch?
  Als de publiciteit maar in orde is.

 13. Wil van Dooren

  een voorbeeld;
  het is 2015 ik loop in de stad, er is feest en een paar bezoekers die hier even voorbij komen en genieten van het feestje in de stad, vragen aan mij,
  meneer waarom is er feest?
  nou mevrouw en meneer dat is omdat Doesburg 777 jaar bestaat,
  ah zegt de man dus Doesburg bestaat dit jaar 777 jaar…..
  nou nee, Doesburg is nu 778 jaar,
  maar u zei dat het 777 jaar was, klopt meneer maar dat was vorig jaar 2014…….

  het is al bijna een slechte mop…..
  maar het is natuurlijk raar, en vooral omdat het aangekondigd wordt als 777 jarig bestaan van doesburg en niet 777 jaar bestaan van stadsrechten….. en het ergste vind ik altijd dat mensen het ook niet toegeven van iets wat niet helemaal klopt..

 14. robert duis

  @Doesburg777.

  Mijn voorstel:
  —————-

  a) Het DOESBURG777 – FEESTJAAR ……. loopt van 01/01/2014 t/m 31/12/2014. Het JAAR 2014 is aldus het FEESTJAAR777.

  b) De PRE-ACTIVITIES starten op 01/01/2014 en lopen tot: >>> D-DAY >>> zijnde Vrijdag 19/09/2014: de dag van de GROTE HAPPENING.

  c) De AFTER-ACTIVITIES lopen van D-DAY (19/09/2014) tot het grote EIND-FEEST op 31/12/2014.

  In het brein- en in het gevoel van de DOESBURGER heeft dit DOESBURG777 – gevoel dan een duidelijk begin – en een duidelijk einde.

  Het gehele jaar 2014 staat op deze wijze in het teken van D-DAY > VRIJDAG 19 September 2014.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑