De maandelijkse vestingwandeling door natuurgebied de Hoge Linie is deze maand op zaterdag 21 september. De wandeling start om 10.00 uur vanaf het viaduct ter hoogte van de Van Middachtenweg en Coehoornsingel. De wandeling duurt ongeveer twee uur en het is verplicht om vooraf deelname aan te geven bij Streekmuseum De Roode Tooren.

 

Het unieke historische vestingmonument van Menno van Coehoorn, waarmee in 1701 met de aanleg is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde. Hiervan kunnen deelneemers op deze ochtend uitgebreid genieten en kennis nemen.

 

De herfst komt er aan. De eerste vogeltrek is waarneembaar, er zijn wellicht meer paddenstoelen en de wallen worden bladverlies beter herkenbaar. De rondleiders zullen de deelnemers over een en ander uitgebreid informeren.

 

De vestingwandeling door de Hoge Linie wordt georganiseerd door Stad en Ambt  Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met Staatsbosbeheer, de Stichting Menno van Coehoorn en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken. De laatste wandeling van dit jaar vindt plaats op 19 oktober.

 

Men dient zich vooraf op te geven (uiterlijk tot vrijdag 15.00 uur) bij Streekmuseum De Roode Tooren, telefoon 0313-474265 of via email: museum@deroodetooren.nl.

Hoge Linie