De Bonte Hond start zondag 15 januari met het Festival de France. Tot en met 11 maart speelt Frankrijk er de hoofdrol. Op de menukaart Franse klassiekers, maar in het restaurant onder andere ook een workshop en wijnproeverij. Als gast maak je bovendien kans op een verblijf op een vakantiepark.

Van zondag 15 januari tot en met zaterdag 11 maart draait het bij De Bonte Hond om Frankrijk. In samenwerking met France Comfort wordt het Festival de France gehouden in het restaurant in de Roggestraat.

Vakantie winnen
Als gast kun je onder andere een week vakantie winnen in één van de parken van France Comfort. Zij beheert er zeventien in onder andere de Dordogne, de Languedoc en de Mide Pyrénées.

Franse kaart
Bij De Bonte Hond wordt in die periode gewerkt met een speciale kaart met daarop Franse klassiekers met een eigen, moderne twist.

Wijnproeverij
Vrijdagavond 20 januari is in het restaurant een wijnproeverij, georganiseerd door de Zusjes van Oort. Vanaf 20.30 uur kun je wijnen proeven van gerenommeerde Franse huizen en enkele geheime toppers.

Voor 15 euro per persoon mag je proeven en voor slechts 10 euro geniet je van een speciale plat du jour.

Macarons maken
Zaterdag 11 februari is er van 12.00 tot 15.00 uur een workshop macarons maken, verzorgd door chef-kok Christian van De Bonte Hond.

Deelnemen kan voor 10 euro, dat is inclusief een doosje heerlijke macarons voor thuis. Aanmelden voor de proeverij en de workshop kan via telefoonnummer (0313) 47 15 00.

Tarte Tatin
Liefhebber van tarte tatin? Dan moet je zeker meedoen aan de wedstrijd, waarin op zoek wordt gegaan naar de lekkerste ‘omgekeerde appeltaart’.

Deelnemers kunnen hun recept mailen naar info@de-bonte-hond.nl en het resultaat op zaterdag 25 februari laten beoordelen door een deskundige jury.

Boekenmarkt
Voor zaterdag 11 en zondag 12 maart staan een boekenmarkt gepland, houd daarvoor de website en de Facebookpagina van De Bonte Hond in de gaten.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias enBrasserie Het Zesde Zintuig.